Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noni-vrucht geeft langdurige bescherming tegen kanker

Tholen - In China hebben wetenschappers ontdekt dat het extract afkomstig uit de Noni-vrucht langdurige bescherming geeft tegen kanker. De vrucht wordt in de Zuid-Oost Aziƫ al jaren gebruikt als geneesmiddel voor uitwendig gebruik. De plant komt voornamelijk voor in tropische gebieden.

Na het fermenteren van de Noni-vrucht bevat deze bepaalde bacteriƫn die het immuunsysteem helpt met het elimineren van kankercellen. De wetenschappers onderzochten dit aan de hand van proefdieren. Het onderzoek bestond uit een aantal proefdieren, ingespoten met longkanker, die werden getest met drie soorten stoffen om kankercellen uit te schakelen. Na het indienen van de stof fNE, bestaande uit gefermenteerde Noni-vloeistof, ontwikkelde het lichaam grote aantallen afweercellen. Een maand later waren alle proefdieren niet alleen kanker-vrij, maar bood de stof ook langdurige bescherming tegen kanker. De proefdieren die niet ingediend werden met fNE, leefden niet langer dan drie weken.

Toekomstige studies zullen een beter begrip geven over de stimulering van fNE en het immuunsysteem. Tot nu toe zijn de vruchten-extracten al veelbelovend voor de onderzoekers, en zullen verdere onderzoeken niet uitgesloten worden.