Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Tacler Livestreammeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Braziliaanse mangotelers verlaten huis en haard op zoek naar transparantie

Sun City: verkoopkantoor van een van de grootste Braziliaanse mangoproducenten

Tholen - Rodrigo Pedro dos Santos en Carlos Andre Faria, van oorsprong mangotelers uit BraziliŽ, besloten vorig jaar huis en haard te verlaten en naar Nederland te emigreren om hier hun eigen verkoopkantoor genaamd Sun City te beginnen. Maar hoe komen Braziliaanse mangotelers nu in Nederland uit? "We waren op zoek naar transparantie en zijn daarom ons eigen verkoopkantoor in Nederland begonnen. We hebben huis en haard moeten verlaten, maar het is noodzakelijk om hier te zijn", zegt Rodrigo Pedro dos Santos. Daarom werd er vorig jaar door hem en zijn schoonbroer een kantoortje in het pand bij LBP Rotterdam betrokken en ondertussen is Sun City gevestigd in het nieuwe onderkomen van Kohl Fruit Trading in Bleiswijk.


Rodrigo Pedro dos Santos en Carlos Andre Faria tonen trots een doos mango's.

Het begon allemaal in 1990 toen de vader Rodrigo begon met het exporteren van papaja uit BraziliŽ. In 1992 volgenden de eerste mangoís en in 1994 werd besloten om zelf mangoís te gaan telen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste mangoproducenten van BraziliŽ. "We hebben in totaal 65.000 bomen van de variŽteiten Tommy Atkins, Keith, Palmer en Ataulfo. We zitten in de top-6 van grootste mangoproducenten in BraziliŽ", zegt Carlos Andre Faria.


Mango's van hun eigen merk Frutex.

Mangoís zijn van oorsprong het belangrijkste product voor Sun City. "Keith en Palmer zijn momenteel de belangrijkste variŽteiten voor ons. Natuurlijk hebben we ook Tommy Atkins, maar we zagen negen jaar geleden dat Tommy Atkins niet de variŽteit van de toekomst zou zijn en zijn ons daarom gaan toeleggen op Keith en Palmer", zegt Carlos Andre Faria. "Ik denk dat Palmer de variŽteit van de toekomst is, omdat het de prachtige buitenkant van Tommy Atkins combineert met de draadloze binnenkant van Keith. De consument weet niet wanneer mangoís rijp zijn en laat Keith daarom vaak links liggen, omdat deze een groene buitenkant heeft en er dus onrijp uitziet", voegt Rodrigo Pedro dos Santos toe.


Modern pakstation in BraziliŽ.

In BraziliŽ worden jaarrond mangoís geteeld, maar Europa importeert deze exoot alleen in de maanden september tot en met december uit BraziliŽ. Sun City wil haar assortiment in de toekomst daarom uitbreiden. Op dit moment worden er wel al limes geÔmporteerd en heeft Sun City in BraziliŽ een eigen productiebedrijf van 40 hectare voor de teelt van Red Globe-druiven. "Rond week 40 zullen de eerste Red Globes binnenkomen", zegt Rodrigo Pedro dos Santos. Sun City richt zich bij de afzet van haar producten op heel Europa, maar ScandinaviŽ, Duitsland en Nederland zijn volgens Rodrigo Pedro dos Santos momenteel de belangrijkste markten.


Sun City heeft in BraziliŽ ongeveer circa 65.000 mangobomen.

Voor meer informatie:
Rodrigo Pedro dos Santos
Sun City
Klappolder 110
2665 LP Bleiswijk
Tel.: (010) 266 76 40
Fax: (010) 266 76 49
E-mail

Publicatiedatum: 23-10-2008
Auteur: Lody van Berkel
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: