Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Zijn groene aardappelen giftig?

Tholen - Retailers presenteren hun groenten en fruit vaak in het felle licht. Mooi voor de productpresentatie, maar ook zijn er nadelen. Voor de aardappelen kan het licht zelfs schadelijk zijn. Dat blijkt uit Duits onderzoek. Met het sterke licht komt het alkaloïdengehalte zelfs tot een kritische waarde. Deze aardappelen zijn te herkennen aan hun groene kleur. Uit testen in Duitse supermarkten blijkt dat 50% van de monsters zo veel alkaloïden bevatten, dat ze voor baby's zelfs giftig kunnen zijn.

Daarom is het advies van de Universiteit van Heidelberg om aardappelen koel en donker te bewaren. Moleculair bioloog Michael Wink: "Wie geen aardappelkelder heeft, moet kleine hoeveelheden kopen en ze snel opeten. Wanneer u de aardappelen schilt en in zout water kookt is de aardappel nog altijd een gezond en veilig product."

Publicatiedatum: 3-10-2008
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

 




 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: