Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italiaanse retailers waarschuwen voor beperken koopzondagen

VK: Argos lanceert online winkel met stemactivatie
Argos heeft een nieuwe online dienst gelanceerd, waarmee consumenten boodschappen kunnen kopen door deze in te spreken. De dienst is ontwikkeld aan de hand van Google Assistant. Consumenten kunnen via Google vragen naar Argos-producten, de beschikbaarheid hiervan controleren en nabijgelegen winkels opzoeken. Volgens de eigenaar van Argos, de supermarktketen Sainsbury's, heeft een op de tien Britse huishoudens nu de beschikking over een digitale assistent als Google Assistant. Volgens prognoses gaat het winkelen door middel van stemactivatie in het Verenigd Koninkrijk in 2022 zorgen voor een omzet van £3,5 miljard (€3,9 miljard).
Bron: retailanalysis.igd.com

Duitsland: kapitaalinjectie van €400 mln voor Karstadt/Kaufhof
De eigenaars van de Duitse retailers Karstadt en Kaufhof zijn van plan om €400 miljoen te investeren in de fusie van de twee bedrijven. Het Canadese Hudson's Bay, dat in 2015 Kaufhof overnam, heeft ingestemd met een joint venture met het Oostenrijkse Signa Holding, dat Karstadt in handen heeft. Signa Holding zal 51% van de nieuwe onderneming in handen krijgen. Hudson's Bay en Signa zullen beiden €100 miljoen investeren, waarna de overige €200 miljoen zal worden verkregen door de verkoop van vaste activa via een dochteronderneming van Hudson's Bay, aldus anonieme bronnen tegenover Reuters. Zowel Hudson's Bay als Signa hebben zich onthouden van commentaar.
Bron: reuters.com

VK: Tesco lanceert nieuwe discountketen
Tesco gaat binnenkort een nieuwe discountketen introduceren onder de naam Jack's. De Britse marktleider gaat daarmee direct de concurrentie aan met de Duitse discounters Aldi en Lidl. De keten is vernoemd naar de oprichter van Tesco, Jack Cohen. De eerste vestiging wordt geopend door de CEO van Tesco, Dave Lewis, in Chatteris, Cambridgeshire.
Bron: theguardian.com

Duitsland: Aldi Nord-CEO stapt op
Marc Heussinger, de CEO van Aldi Nord, heeft ontslag genomen. Hij wordt waarschijnlijk opgevolgd voor zijn plaatsvervanger, Torsten Hufnagel. Marc Heussinger stapte onlangs op in verband met de druk om bepaalde doelstellingen te behalen. Aldi Nord moet een inhaalslag maken om concurrerende discountketens als Aldi Süd en Lidl bij te houden. Hoewel Aldi als enkele retailer bekend staat in de VS en de rest van Europa, is het bedrijf in Duitsland na een familieruzie opgedeeld in Aldi Nord en Aldi Süd. Aldi Nord is de grootste van de twee in Duitsland en heeft in de VS de keten Trader Joe's in handen. Aldi Süd heeft wereldwijd echter meer winkels dan Aldi Nord en heeft onder andere de Aldi-keten van de VS in handen.
Bron: global.handelsblatt.com

China: Alibaba werkt samen met Russisch IT-bedrijf
De Chinese ecommerce-gigant Alibaba gaat een aandeel van 10% nemen in een groot Russisch IT-bedrijf. Op deze manier kan Alibaba zich beter ontwikkelen in de Russische markt. Alibaba krijgt krijgt verder 48% in handen van AliExpress Russia als gevolg van een overeenkomst met Russian Direct Investment Fund, het mobiele telecombedrijf Megafon en de internetgroep Mail.ru. De drie Russische bedrijven hebben samen een aandeel van 52% in AliExpress Russia. Megafon ruilt zijn aandeel van 10% in Mail.ru in voor een aandeel van 24% in AliExpress Russia. Mail.ru draagt zijn ecommerce-activiteiten onder de naam Pandao en een kapitaal in voor een aandeel van 15% in AliExpress Russia, terwijl RDIF een aandeel van 13% krijgt.
Bron: retailanalysis.igd.com

Wit-Rusland: Eurotorg meldt resultaten van eerste halfjaar
Eurotorg, de grootste supermarktketen van Wit-Rusland, heeft resultaten voor het eerste halfjaar van 2018 bekend gemaakt. De cijfers lopen over de periode van zes maanden tot 30 juni. Het bedrijf heeft in deze periode geprobeerd om zijn aandelenstructuur te optimaliseren en om de eigen winkelketen, drogisterijketen en e-commerce onder een enkel bedrijf te verenigen. De aandeelhouders voltooiden de reorganisatie op 28 juni, waarna alle resultaten worden gepubliceerd met betrekking tot de verenigde onderneming. De omzet nam jaar op jaar toe met 14,9% tot BYN 2,18 miljard (€874,2 miljoen). De netto retailomzet steeg jaar op jaar met 11,5% en kwam daarmee op BYN 1,95 miljard (€782 miljoen). Dit kwam voornamelijk door de toegenomen like-for-like-omzet en een aantal nieuwe winkels. Het bruto winstmarge nam iets af met 0,8 percentagepunten, maar bleef nog steeds sterk staan op 25,8%. De lichte afname kwam door de toegenomen kosten voor logistiek, de groei van het aandeel in omzet van het groothandelssegment en de lancering van de Brusnichka-keten. De netto winst steeg jaar op jaar met 16,6% tot BYN 68,7 miljoen (€27,6 miljoen), waarbij het netto winstmarge iets toenam tot 3,2%.

Italiaanse retailers waarschuwen voor beperken koopzondagen
Italiaanse supermarktketens zijn bang dat duizenden banen op de tocht komen te staan, als de plannen voor het inperken van het aantal koopzondagen worden doorgezet. Volgens vice-premier Luigi Di Maio wil de Italiaanse overheid voor het einde van dit jaar het aantal koopzondagen in grote winkelcentra aan banden leggen, om zo het gezinsleven te beschermen. Koopzondagen werden toegestaan in 2012 door de toenmalige premier Mario Monti. De koopzondagen waren bedoeld om de economie van Italië aan te sterken, maar stuitten op protest van de katholieke kerk, vakbonden en kleine ondernemers.
Bron: theguardian.com

Lidl opent kantoor in Singapore
Lidl heeft een hoofdkwartier geopend in Singapore. Het kantoor is bedoeld om non-food-producten en textielproducten in te kopen vanuit 12 nabijgelegen Aziatische landen. Lidl zoekt daarbij naar de meest geschikte bedrijven voor kwaliteitsproducten. Omdat het assortiment van Lidl voornamelijk is gebaseerd op het eigen huismerk, zorgt een eigen exporteur in Singapore ervoor dat er sneller en efficiënter gezocht kan worden naar leveranciers.
Bron: retailanalysis.igd.com

Meer omzet in Britse retailsector door supermarkten
De laatste cijfers van de British Retail Consortium Retail Sales Monitor (BRC-RSM) wijzen uit dat de Britse retailsector in augustus is toegenomen met 1,3%. Op like-for-like-basis is deze toegenomen met 0,2%. De totale groei was minder dan in vergelijking met de 1,6% van juli en de 2,3% van juni. Met name de omzet van non-food-producten wordt tegengehouden door het hete zomerweer. De omzet van voedingsmiddelen gaf echter sterkere resultaten. In de drie maanden tot augustus was de like-for-like-omzet van deze categorie gestegen met 2,6% en de totale omzet met 3,9%. Door het zomerweer werd de omzet bij supermarkten gestimuleerd. De sterkere omzet hield ook aan toen de temperaturen af begonnen te koelen.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Giant Food Store verkrijgt zero-waste-status

Een vestiging van Giant Food Stores in Pennsylvania is de eerste winkel van Ahold-Delhaize in de VS die de zero-waste-status heeft bereikt. Deze status houdt in dat minder dan 10% van al het afval van de winkel bij een vuilnisbelt of vuilverbrandingsbedrijf belandt. Volgens Judy Knarr van de winkel in Pennsylvania heeft heel de winkel meegewerkt aan het behalen van de status. "We hebben elke afdeling specifiek hiervoor ingericht, dus is het makkelijker geworden om onze impact op het milieu te verminderen. We hebben medewerkers in de winkel die volledig achter onze inspanningen voor recycling staan. Samen hebben we de cultuur van onze winkel veranderd om deze doelstelling te behalen."
Bron: progressivegrocer.com

VS: Kroger schrapt naam "ClickList"
Kroger heeft besloten om de merknaam "ClickList" te schrappen. Op deze manier wil de keten een duidelijker onderscheid aanbrengen tussen de click & collect-dienst van Kroger en de verschillende opties voor thuisbezorging. De naam van de afhaaldienst verandert van "ClickList" naar "Grocery Pickup". Kroger begon aan het einde van 2014 met de naam ClickList voor een afhaaldienst bij een vestiging in Ohio. Op de websites en apps van Kroger wordt de afhaaldienst echter Grocery Pickup genoemd. De keten Harris Teeter blijft zijn afhaaldienst Express Lane noemen, gezien deze afhaaldienst al zo werd genoemd ruim voordat de keten door Kroger werd overgenomen.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Canada: Loblaw krijgt belastingaanslag van €243,6 mln 
Loblaw moet een belastingaanslag betalen van CA$368 miljoen (€243,6 miljoen) in verband met een dochteronderneming. De dochteronderneming betreft de Glenhuron Bank, die gevestigd is in Barbados. De aanslag wordt in het derde kwartaal betaald, hoewel Loblaw heeft aangegeven het besluit van de fiscale rechtbank aan te vechten. Het besluit van de fiscale rechtbank volgt na een inspectie van de boekhouding van Glenhuron Bank, waarbij tot aan 2001 is teruggekeken.
Bron: canadiangrocer.com

VS: Walmart investeert in aantrekken van chauffeurs
Walmart is van plan om dit jaar nog twee keer zoveel uit te geven aan het aantrekken en aanhouden van vrachtwagenchauffeurs. De keten heeft te maken met een steeds groter tekort aan bevoegde chauffeurs. Walmart geeft daarom bonussen die op kunnen lopen tot US$1.500 (€1.300). Ook is de procedure voor de werving van nieuwe chauffeurs met een maand ingekort. Verder wordt een TV-campagne opgezet die nieuwe truckers aan moet trekken en het imago van een carrière als vrachtwagenchauffeur moet verbeteren. Walmart heeft op dit moment een wagenpark van 6.500 vrachtwagens. Daarmee staat het bedrijf op de derde plaats van de Transport Topics Top 100. Volgens Tracy Rosser van de logistieke afdeling van Walmart wordt het steeds moeilijker om goed personeel te vinden. "Ik zou nu eigenlijk een paar honderd nieuwe vrachtwagenchauffeurs aan moeten nemen. De situatie begint nu echt nijpend te worden."
Bron: ttnews.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018