Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Leasecontract Del Monte vernieuwd voor 3200 ha in Kenia

Het leasecontract van Del Monte in Kenia voor ruim 3.200 hectare grond is vernieuwd voor de komende 99 jaar. In ruil heeft het bedrijf 257 hectare land teruggegeven aan de gemeente. Het Noord-Amerikaanse bedrijf heeft zo'n 8.900 hectare land in de gemeenten Murang'a en Kiambu.Gouverneur Waititu en Del Monte managing director Gkaliamoutsas
tekenden afgelopen vrijdag een memorandum of understanding.

Gouverneur Waititu verzekerde Del Monte dat zijn regering een gunstig milieu zal blijven creëren om meer investeringen aan te moedigen in deze delen van het land. Hij vroeg zijn collega van Murang'a, Mwangi wa Iria om zijn voorbeeld te volgen en het leasecontract voor het land te vernieuwen.

Met de regio Murang'a heeft Del Monte nog een geschil over de vernieuwing van het contract. Uit het rechtbankdossier uit 2015 blijkt dat Del Monte stelt dat de politieke leiders van Murang'a zo'n 1.200 hectare land terug wil als voorwaarde voor de vernieuwing. Het leasecontract loopt volgend jaar af. Del Monte wilde in eerste instantie pakweg 200 hectare teruggeven. Dat is uiteindelijk verhoogd naar 400 hectare.

Volgens de standardmedia.co.ke hebben de leiders van Murang'a het voorstel om het contract te vernieuwen in ruil voor land te hebben teruggetrokken en de eisen te hebben verhoogd.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018