Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Edwin van Leeuwen en Mike Looije (Yex) op bezoek bij leveranciers in Vietnam
"Pitahaya's zijn één van de populaire december-exoten"
Tholen - Edwin van Leeuwen en Mike Looije van Yex zijn op bezoek bij hun pitahaya leveranciers in Vietnam. "Momenteel is het regenseizoen, wat inhoudt dat de beschikbaarheid laag is. Normaal is het regenseizoen medio/eind oktober voorbij en zijn dan de pitahaya's weer goed beschikbaar. De pitahaya is één van de exotische producten die in de decembermaand erg populair is bij de consument. Naast zijn bijzondere verschijning is hij erg gezond en lekker! Het vruchtvlees van de pitahaya smaakt als een verse mix van watermeloen en kiwi en is lichtzoet en caloriearm. Naast Vietnam betrekken wij de pitahaya's uit Thailand en Israël, waardoor de exoot jaarrond beschikbaar is."
"Natuurlijk moet de consument wel weten wel weten wat hij met deze de pitahaya kan. Daar geven we middels ons consumentenmerk Discovered ondersteuning voor. Zo informeren we de consumenten dat ze de pitahaya het beste op kamertemperatuur of in de koelkast een paar dagen kunnen rijpen en dat de exoot rijp is als de schil roze is en de bladeren felgroen. En dat pitahaya's het beste smaken als ze vers en koud gegeten worden. Het vruchtvlees is perfect voor gebruik in salades, desserts en cocktails of als garnering", vertelt Edwin.