Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pakistaanse straatverkoper betrapt op verven druiven

Nadat Layla Khan tijdens een familiebezoek aan Afzalpur een straatverkoper witte druiven rood zag spuiten, waarschuwt de Britse andere reizigers goed uit te kijken wanneer ze in Pakistan fruit kopen. Haar tante was ziek geworden na het eten van druiven en Khan besloot een kijkje te nemen op de lokale markt waar het fruit vandaan kwam. Tot haar schrik zag ze hoe een straatverkoper achter zijn kraam druiven met een spuitbus rode verf bewerkte. 


Op beelden is te zien hoe de man grijnst als hij merkt dat hij gefilmd wordt, waarna hij de druiven op een stapel met ander geverfd fruit legt. 

De man lijkt niet onder de indruk te zijn wanneer hem vragen gesteld worden maar gaat rustig verder met het spuiten en verven van fruit, waarschijnlijk om het er natuurlijker uit te laten zien en zijn afzet te vergroten. 

Khan meldde het voorval bij de lokale politie. Het is niet de eerste keer dat straatverkopers betrapt worden op het sjoemelen met producten. 

Volgens metro.co.uk waarschuwen voedselveiligheidsinspecteurs in India mensen al jaren voorzichtig te zijn wanneer ze melk, olie, kruiden, groenten en fruit kopen omdat veel verkopers hun waren bewerken om zoveel mogelijk te kunnen verkopen. Verf en andere chemische producten worden geregeld gebruikt om te verhullen dat fruit onrijp of bedorven is. Ook worden siliconen en was gebruikt om het fruit er zo vers mogelijk uit te laten zien. 

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018