Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Willem&Drees maakt haar maaltijdboxen CO2-neutraal

Klanten van Willem&Drees ontvangen donderdag 13 september de eerste CO2-neutrale maaltijdbox in Nederland. Hiermee maakt Willem&Drees het nog eenvoudiger zowel lekker als duurzaam te eten.

"Een groeiende groep consumenten wil duurzaam eten. Maar hoe weet je wat de impact van jouw maaltijd op de aarde is? Met deze stap laten we zien dat duurzaam eten gewoon makkelijk kan én ook nog eens knetterlekker is." Drees Peter van den Bosch, directeur Willem&Drees. 

De 'foodprint' 
Vanaf 13 september berekent Willem&Drees de CO2-impact van alle maaltijdboxen. Dit noemt Willem&Drees de 'foodprint'. Willem&Drees onderzoekt manieren om deze 'foodprint' te verkleinen en wat overblijft te compenseren.

Samenwerking Eaternity 
Voor het bepalen van de CO2-uitstoot werkt Willem&Drees samen met Eaternity. Dit Zwitserse bedrijf richt zich op het inzichtelijk maken van de milieu-impact van voedsel. Eaternity heeft een database ontwikkeld om deze impact te berekenen. Dit is de eerste database waarin ook de CO2-uitstoot van biologische producten is opgenomen.

Over Willem&Drees 
Willem&Drees leveren biologische maaltijden en boodschappen van Nederlandse bodem. 

Voor meer informatie:
Willem&Drees
Graaf van Lynden van Sandenburgweg 6
3945 PB Cothen
0343 76 70 01

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018