Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van den Hombergh, Frankort&Koning:

"Droogteproblemen in Braziliaanse meloenenteelt liggen achter ons"

Tholen - De eerste Braziliaanse meloenen arriveren momenteel op de Europese markt. Waar in de afgelopen jaren de Braziliaanse teelt nog weleens geplaagd werd door droogte, is daar dit jaar geen sprake van. "De droogteproblemen liggen achter ons. Het heeft ruim voldoende geregend, dus de bassins zijn vol en de velden liggen er prima bij", vertelt commercieel directeur Leon van den Hombergh van Frankort&Koning. Gevolg is dat er ook voldoende meloenen klaar zijn voor de oogst, de kwaliteit en shelflife goed is en er weinig virusdruk is.



"De meloenenmarkt zit nu nog in een tussenfase. Een aantal retailers gaat de laatste weken in met Italiaanse, Spaanse en Franse meloenen. Vanuit La Mancha kan men nog even vooruit met gele meloenen en watermeloenen en Frankrijk heeft nog Charentais op voorraad. Retailers zullen op kwalitatieve gronden het eerst overschakelen met Galia's", verwacht Leon. "Prijzen liggen nu op een niveau rond de 8 euro voor gele meloenen, 7 euro voor Cantaloupe en Galia en 70 cent voor watermeloenen. Maar de Europese meloenen moeten eerst van de markt zijn, dan weten we hoe de vlag er precies bij hangt."

"De programma's met Braziliaanse meloenen starten in week 39/40. Dan komen de echte volumes op de markt, wat er nu binnenkomt mag eigenlijk nog geen naam hebben. Hopelijk werkt dan het weer een beetje mee. Er zullen in elk geval genoeg verse overzeese meloenen zijn om het winkelschap te bevoorraden. Schaarste gaan we voorlopig niet meemaken", besluit Leon.

Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Tel: +31 (077) 389 72 72
Fax: +31 (077) 382 61 34
www.frankort.nl