Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Napolitaanse basilicum opnieuw gelanceerd
Als het waar is dat de pizza Margherita, met louter tomaat, mozzarella en basilicum, aan het einde van de 19e eeuw is ontstaan in Napels, dan kan het niet anders dan dat deze basilicum lokaal geteeld werd. Uitgaande van deze aanname heeft het bedrijf Storie Aromatiche uit het Italiaanse Castellamare di Stabia, bij Napels, de Napolitaanse basilicum een nieuwe impuls gegeven.
De stand tijdens SANA 2018 in Bologna
"Het gaat om een ras dat anders is dan de basilicum die we kennen. Het was wijdverspreid tot een paar decennia geleden, voordat de basilicum aan bepaalde eisen moest voldoen.We hopen dat het Napolitaanse basilicum weer in groten getale wordt geteeld. Dit ras is in het bijzonder geschikt voor pizza's, er is dan ook veel aandacht van restaurants en pizzeria's van over de hele wereld", zegt eigenaar Silvio Gallo.
Napolitaanse basilicum
Storie Aromatiche teelt voornamelijk aromatische potplanten die naar de groothandelsmarkt en regionale afzet gaan."We hebben een gecomputeriseerde kas waarmee we de parameters van relatieve vochtigheid en temperatuur kunnen beheren. Dankzij deze mogelijkheid kunnen we de peronospora controleren, die de grootste bedreiging vormt.Op deze manier is biologisch telen niet al te ingewikkeld en komen we hooguit een paar keer per jaar met biologische kruiden op de markt", zegt de eigenaar.
Micro-kruiden
"We kweken ook minikruiden, maar dat is slechts een klein deel van de omzet. Het grootste deel van onze omzet wordt toegeschreven aan kruiden in pot."