Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Asda stopt met prijsgaranties

Lidl opent drie winkels in Roemenië
Lidl verstevigt zijn positie in de Roemeense markt door middel van winkeluitbreidingen. Er worden drie nieuwe filialen geopend in Bucharest, Pantelimon en Giroc in het district Timis. Door de nieuwe winkels krijgt Lidl in Roemenië een netwerk van 220 vestigingen. Elke nieuw filiaal krijgt een winkeloppervlak van ongeveer 1.300 vierkante meter en ongeveer 100 parkeerplekken. 
Bron: business-review.eu

Israël: Supermarkten voor mensen met visuele beperking
De grootste supermarktketen van Israël, Shufersal, heeft een app geïmplementeerd die de vestigingen van de keten toegankelijker moeten maken voor mensen met een visuele beperking. De RightHear-app maakt gebruik van de smartphone van de klant voor het geven van omschrijvingen van de precieze omgeving van de gebruiker. De app vertelt de gebruiker door middel van audio-bestanden letterlijk hoe de winkel eruit ziet, waarbij de app wordt ondersteund door Bluetooth-bakens die in de winkel zijn geplaatst. De app loodst zo de gebruiker vanaf de ingang bij de winkel tot de schappen die de gebruiker nodig heeft en vervolgens weer naar de kassa. Righthear heeft ook een speciaal dashboard, dat zo kan worden aangepast dat de app op maat wordt ingesteld voor de gebruiker.
Bron: retailtouchpoints.com

VK: Poundland meldt resultaten derde kwartaal
Poundland heeft in de afgelopen negen maanden een afname in omzet gehad, hoewel de like-for-like omzet is blijven groeien. In de periode van negen maanden tot 30 juni had Poundland een totale omzet van €1,3 miljard. Jaar op jaar is dat een afname van 5% en bij een constante wisselkoers van 3%. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar heeft Poundland nu 60 winkels minder, wat mogelijk de reden is voor de afname in omzet. De like-for-like omzet steeg met 1,7%. De laatste drie maanden heeft de gemiddelde like-for-like omzet echter afgezwakt, gezien deze in de eerste zes maanden nog op een groei van 2,4% stond. Volgens het moederbedrijf Steinhoff komt dit wegens de data waarop de paasdagen dit jaar vielen.
Bron: retailanalysis.igd.com

Spanje: Mercadona voegt kant-en-klaarmaaltijden toe

Mercadona werkt aan een nieuw assortiment voor verse kant-en-klaarmaaltijden, die nu in een winkel in Valencia bij wijze van proef verkrijgbaar zijn. In 2019 wordt dit nieuwe assortiment uitgebreid naar andere locaties. Mercadona heeft €1 miljoen geïnvesteerd in het nieuwe assortiment, dat mede is ontwikkeld met behulp van een nieuw kooklaboratorium. Het assortiment omvat pasta's, paella en pizza, waarbij sommige producten ter plekke worden voorbereid. De nieuwe producten komen tegemoet aan de behoefte van de consument voor gebruiksgemak en voedingsproducten voor onderweg naar huis of werk. De proefperiode in de vestiging in Valencia zal aanwijzen wat de beste recepten zijn, in welk dagdeel de producten het best verkopen en wat de optimale winkelruimte voor het assortiment is.
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: Asda stopt met prijsgaranties
Asda gaat volgende maand stoppen met een programma waarin consumenten geld terug kunnen krijgen als bepaalde producten van Asda bij de concurrent goedkoper zijn. Asda vergoedt bij bepaalde producten nu nog door middel van de prijsgarantie het verschil in prijs met de concurrent. Andere Britse ketens hebben vergelijkbare programma's inmiddels ook al stopgezet. Asda gaf aan dat de prijsgaranties niet meer relevant zijn en dat in de plaats hiervan direct wordt geïnvesteerd in lagere prijzen. In het afgelopen jaar heeft Asda op deze manier £100 miljoen (€111,8 miljoen) geïnvesteerd in prijsverlagingen. Ook wil de keten in oktober meer producten in prijs verlagen. Asda is nu nog de Britse tak van Walmart, maar gaat worden overgenomen door de grotere directe concurrent Sainsbury's.
Bron: uk.reuters.com

Denemarken: Netto opent nieuwe winkel in Aarhus
De Deense discountketen Netto, dat onderdeel is van de Salling Group, gaat in Aarhus een nieuwe vestiging openen. De nieuwe winkel is opgebouwd aan de hand van een nieuw winkelconcept, dat Netto eerder dit jaar heeft geïntroduceerd. De nieuwe locatie krijgt een winkeloppervlak van 900 vierkante meter, dat bijna twee keer zoveel is als bij de vorige winkel die op dezelfde locatie zat. De AGF-afdeling van de nieuwe locatie gaat een stuk groter zijn. "We hebben ons gehele winkelconcept nieuw leven ingeblazen," zegt Netto-directeur Michael Løve. "De kern van ons concept komt neer op wat de consument al kent, namelijk goede producten voor de juiste prijs. Met ons nieuwe concept willen we echter nog meer winkels openen die goed zijn voor zowel onze werknemers als voor de consument."
Bron: esmmagazine.com

VS: Thrive Market wil meer nieuwe producten
De online supermarkt Thrive Market wil beter biologische producten aan consumenten aan kunnen bieden. Via het eigen lidmaatschapssysteem wil het bedrijf deze bio-producten aanbieden tegen prijzen die lager zijn dan bij de concurrent. Thrive Market gaat daarom samenwerken met RangeMe. Dit bedrijf heeft een platform opgezet, waarmee retailers makkelijker nieuwe producten van leveranciers kunnen ontdekken. RangeMe is onderdeel van het grotere IT-bedrijf ECRM, dat zich heeft gespecialiseerd in zakelijke innovatie en technologie. Het online segment van de supermarktsector is in de afgelopen jaren bezig met een stabiele opmars. Met 2025 wordt verwacht dat het online segment een aandeel heeft van 20% van de totale supermarktomzet. Bedrijven als Thrive Market zoeken daarom naar nieuwe manieren waarop online producten kunnen worden ingekocht en afgezet.
Bron: progressivegrocer.com

Canada: Loblaw draagt trustfonds over aan moederbedrijf

Loblaw gat zijn trustfonds voor investeringen in vaste activa overdragen aan het moederbedrijf van de retailer. Vervolgens zal Loblaw zich uitsluitend richten op zijn supermarkt- en drogisterijketen. Het moederbedrijf George Weston Ltd., krijgt van Loblaw het aandeel van 61,6% in Choice Properties REIT. De kleinere aandeelhouders van Loblaw krijgen in ruil voor de overdracht aandelen in George Weston. George Weston heeft al een aandeel van 3,8% in het trustfonds, zodat na de overdracht het totale aandeel neer gaat komen op 65,4%. De overname is op voorwaarde dat minstens twee derde van de aandeelhouders van Loblaw en het merendeel van de kleinere aandeelhouders het eens zijn met deze gang van zaken. In een vergadering die waarschijnlijk in de komende maand plaats zal vinden zal hierover worden gestemd. De betrokken bedrijven gaan ervan uit dat de overdracht in het vierde kwartaal zal worden afgerond.

VS: Walmart wil bezorgen met drones
Walmart onderzoekt hoe blockchain-technologie gebruikt kan worden om bestelde boodschappen aan huis te bezorgen met drones. Dit blijkt uit een recente patentaanvraag die door Walmart is ingediend. De aanvraag omschrijft een netwerk van drones dat bestellingen kan bezorgen. Door middel van blockchainsleutels herkennen verschillende drones elkaar, zodat bestellingen kunnen worden doorgegeven totdat deze bij de klant terecht komen. Door de blockchaintechnologie kan thuisbezorging voor de klant nog steeds betrouwbaar blijven, ondanks dat het proces in hoge mate is geautomatiseerd. "Drones die bestellingen van punt A naar punt B vervoeren si slechts een klein deel van de mogelijkheden die deze technologie biedt," aldus John Frazer van DAV, dat als bedrijf een opensource-platform biedt voor bezorgdiensten.
Bron: globalfleet.com

VS: H-E-B opent IT-hoofdkwartier in Austin
H-E-B gaat een IT-hoofdkwartier in Austin openen. De Texaanse keten heeft een leasecontract getekend voor een faciliteit met een oppervlak van 7.500 vierkante meter. De locatie wordt gebruikt voor de ontwikkeling van innovatieve technologieën en wordt ook de thuisbasis voor het bedrijf Favor. Favor is een bezorgdienst die eerder dit jaar door H-E-B werd overgenomen. H-E-B gaat enkele honderden werknemers aantrekken voor posities op het vlak van productmanagement, software engineering en productontwikkeling. De faciliteit gaat in de lente van volgend jaar in bedrijf.
Bron: spectrumlocalnews.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018