Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India oogst 20% meer granaatappelen dan vorig jaar

De granaatappel is op de Indiase markt geaccepteerd als superfood, waardoor de consumptie van het fruit jaar na jaar groeit.

GVK Naidu van Sam Agritech vertelt dat de granaatappel het prima doet op de binnenlandse markt en in de export. Het bedrijf produceert kant-en-klare granaatappelbakjes. "We verspreiden ons product over 40 klanten in 15 landen en produceren jaarrond al 12 jaar met een Indiaas ras dat Bhagwa heet."



Sam Agritech verhoogt z'n productie elk jaar. "We verwerken jaarlijks 5.000 ton granaatappelen en zien nu een groei van 15-20% in vergelijking met vorig jaar. We exporteren naar het VK en andere Europese landen, de VS, het Midden-Oosten en Zuidoost-Aziƫ."

Landen rond de Middellandse Zee telen ook granaatappelen, maar daar is de teelt seizoensgebonden. Volgens Naidu zal India daarom altijd een grote rol blijven spelen in de granaatappelteelt.



"We zijn bezig onze verwerkingsfaciliteiten, ook die in het westen van India, uit te breiden. Hierdoor doen we aan risicospreiding van onze grondstoffen, omdat de veel voorkomende regen het aanbod in de war kan schoppen."

Voor meer informatie:
GVK Naidu
Sam Agritech Limited
Tel: +91 40 2790 6577
Mobile: +91 98480 25196
Email: gvk@samagri.com
www.samagri.com
Publicatiedatum: