Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ondanks vele regen doen Italiaanse druiven het goed

Ondanks de klimatologische tegenslagen van de afgelopen periode verloopt de druivenoogst vrij goed. "Momenteel zijn er veel verschillende druivensoorten beschikbaar. De meest gevraagde zijn Sweet Sapphire, herkenbaar aan zijn karakteristieke conische vorm, Cotton Candy met zijn zoete smaak en Sweet Globe die sappig en knapperig is," aldus Domenico Liturri, sales & marketing manager bij Agricoper uit Puglia.


Cotton Candy

"De laatste tijd waren de weersomstandigheden behoorlijk ongunstig met overvloedige en langdurige regen. Dit heeft bijgedragen aan een zorgwekkend fenomeen, namelijk barsten en helaas zijn onze plantages hierdoor getroffen. Dankzij een zorgvuldige selectie bereiken onze druiven toch nog de consument. Dit proces heeft wel geleid tot een stijging van de kosten. Wij denken dat een terugkeer naar de meer traditionele aanpak en techniek dit soort risico's kan verminderen", zegt Liturri.


Sweet Globe

"We denken niet dat de consument veel merkt van de problemen. De oogst van dit jaar heeft dan wel enkele problemen vanwege de slechte weersomstandigheden, maar er is genoeg vraag en we zijn er vrijwel zeker van dat dit niet afneemt", onderstreept de manager.


Sweet Sapphire

"De situatie baart ons weinig zorgen. De vraag naar druiven is er en het aanbod uit andere landen is veranderd. We zien een groot aanbod van druiven uit Spanje en Griekenland met als resultaat een stagnatie van de prijzen."

Contact:
Agricoper di G. Liturri srl

SP per Torre a Mare Km 2,5
70016 Noicattaro (BA)
Tel.: +39 (0)80 4780081

Fax: +39 (0)80 4780828
Email: liturri@agricoper.it
Web: www.agricoper.it
Publicatiedatum: