Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Metis:

"Pruimenconsumptie verandert in Europa"

Ondanks de ongunstige weersomstandigheden met vorst in februari en lage temperaturen met regenval gedurende de bevruchting en de vruchtzetting is de oogst en de kwaliteit van de Metis pruimen over het algemeen niet aangetast. Er zijn wel specifieke plantages geraakt met een kleinere oogst als gevolg met name in Frankrijk.

"We hebben een drastische daling van het aanbod gezien op de Europese markt vanwege deze omstandigheden, maar we zijn tevreden omdat de Metis variëteiten het goed doorstaan hebben. Ze hebben kunnen profiteren van de gunstige zomer met goede suikerniveaus en goede smaak," vertelt Camille Herouard, marketing manager van Star Fruits in Frankrijk, onderdeel van het project Plumtastic. 



Het milde begin van de zomer begunstigde de start van het seizoen voor Metis, samen met een grote vraag op de markt. "In augustus daalde de vraag een beetje vanwege het feit dat men in de noordelijke landen de pruim van eigen teelt consumeert. We voorzien voor september echter een heropleving van de afzet in deze landen, zoals traditioneel gezien het geval is".

Progressieve groei door teelt op zuidelijk halfrond
De Europese teelt van de Metis pruim bevindt zich in het Middellandse Zeegebied, in Spanje, Italië en het zuiden van Frankrijk: 400 hectare. Er is sprake geweest van een progressieve groei in de afgelopen jaren en men hoopt in 2022 de 12.000 ton te bereiken.


"Op dit moment zijn we bezig met een uitbreidingsplan voor de teelt om tegemoet te kunnen komen aan de vraag. Voor ons is de diversiteit erg belangrijk, omdat we de consument op die manier verschillende opties kunnen bieden op het gebied van kleur en smaak die uitstijgen boven de eentonigheid van de traditionele pruim. We werken ook in het zuiden van Afrika om de pruim jaarrond te kunnen aanbieden."

 
 
Ontwikkelingen in consumptie van pruim
"Gewoonlijk werd de pruim altijd veel geconsumeerd in de landen waar het fruit geteeld werd. Dit verandert echter. Consumenten zijn namelijk op zoek naar intensere smaken en dat is waar Metis zich presenteert als een goed alternatief. Naast de knapperigheid en de grotere maat bezit deze pruim enkele interessante gezonde eigenschappen. De Oxy variëteit is een krachtige drager van natuurlijke antioxidanten. De kleinere variëteiten die we aanbieden zijn een goede optie als snack aangezien de stevigheid maakt dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Dat is een voordeel ten opzichte van de traditionele pruim", geeft Camille aan.



"Metis beschikt over de benodigde eigenschappen om de favoriete pruim te worden en op het moment groeit zijn marktaandeel. Dat is voor ons een indicatie dat we op de goede weg zijn", voegt ze toe.



"Boven alles staat Metis voor diversiteit in geur, textuur, smaak, zoetheid en kleur. Van de vlezige bloedrode Oxy tot de opvallende Safari, een van de soorten die het meest verrast als je hem proeft. Om de identificatie voor de consument makkelijker te maken hebben we ze ingedeeld in 4 groepen op basis van hun visuele kenmerken. Dit jaar is onze publiciteitsinspanning vooral gericht geweest op het promoten van het merk. Tegelijkertijd ontwikkelen we nieuwe variëteiten", besluit Camille Herouard.

Voor meer informatie:
Camille Herouard
Plumtastic Europe
84130 Le Pontet. Francia.
camille.herouard@star-fruits.com
http://www.metis-fruits.com/es/inicio/
 
Publicatiedatum: