Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse crisis steenfruit zet aan tot groei export

Hernandorena, een bedrijf in Valencia dat gespecialiseerd is in steenfruit, granaatappel, kaki en amandel, zal voor de eerste keer als exposant deelnemen aan de tiende editie van Fruit Attraction Madrid van 23 tot 25 oktober.



"Het is de eerste keer dat we op deze beurs staan en we zijn erg enthousiast, het was iets dat we heel graag wilden", vertelt Rosa Hernandorena, directeur van het bedrijf. "Vanaf het eerste jaar hebben we de beurs bijgewoond en we hebben met eigen ogen gezien wat een omvang deze door de jaren heen gekregen heeft. In de afgelopen tien jaar hebben we ons meer gericht op het verstevigen van ons bedrijf, het versterken van de groei door grote investeringen in faciliteiten en op de groei van onze teelt en afzet. We geloven dat nu het moment is aangebroken om te gaan exposeren. Dat geeft een bedrijf namelijk meer cachet".

"Onze beslissing valt samen met de periode van crisis die de steenfruitsector in Spanje doorkruist. Deze heeft gezorgd voor een afname van de investeringen in techniek en reconversie van rassen, wat directe gevolgen heeft voor onze afzet. Daarom zien we het als een noodzaak om te groeien in export. We hebben al bereikt dat 30 % van onze omzet op exportmarkten verkregen wordt, maar ons doel is om dit cijfer op de korte en middellange termijn te verbeteren", vertelt Rosa Hernandorena. "De internationale aanwezigheid op Fruit Attraction is sterk gegroeid, vooral vanuit Italiƫ en Frankrijk, landen met veel potentieel voor ons bedrijf", voegt ze toe.


In het eerste jaar als exposant wil Hernandorena de bezoekers vooral zijn technische kant als telers laten zien. Het gaat dan onder andere om verbeteringen in teeltsystemen, de introductie van biologische controle of nieuwe teelttechnieken met dezelfde resultaten op het land en een praktischer logistiek.

Hernandorena is te vinden in hal 3, stand 3D13A.

Voor meer informatie:
Rosa Hernandorena
Viveros Hernandorena
T: +34 96 253 26 81
M: +34 687409583
Publicatiedatum: