Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika verwacht druivenoogst van ruim 300.000 ton

Dit seizoen zal de druivenoogst in Zuid-Afrika het recordvolume van 2016-2017 naar verwachting verbreken en 70 miljoen dozen (315.000 ton) bedragen. Het record stond op 67 miljoen dozen( 301.500 ton). 

"Gezien het areaal dat gewijd is aan de druiventeelt en de hoge opbrengsten, verwacht de Zuid-Afrikaanse sector 315.000 ton druiven (70 miljoen dozen) te oogsten en mogelijk zelfs meer. Deze optimistische raming houdt verband met het feit dat nieuwe druivenplantages en nieuwe rassen productief zijn geworden. SATI laat weten dat hierdoor de druivenproductie weer een positieve groei door zal maken. 

De recordoogst van vorig seizoen was te danken aan de neerslag in de wintermaanden, die de schade die de droogte in Westkaap veroorzaakte, heeft verzacht. SATI's eerste nauwkeurige druivenraming zal in de tweede helft van oktober worden gepubliceerd. 
Publicatiedatum: