Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogstrobot 'Tarzan' slingert boven de gewassen

Al lang wilden ingenieurs robots bouwen om de werkdruk van de fruitplukker te verlichten. Maar dit bleek geen gemakkelijke opgave. Robots die op de grond wandelen of rollen kunnen tere planten beschadigen. Bovendien kunnen ze blijven steken wanneer regen de velden tot een modderpoel herleidt. "Tarzan," kan echter enkele van deze uitdagingen overwinnen aangezien deze robot door de lucht zwiert.
 
 
Jonathan Rogers is een roboticadeskundige aan de Georgia Institute of Technology in Atlanta. Hij realiseerde zich dat vele robots in een landbouwmilieu met een aantal problemen zouden kampen. "Ze zijn geneigd om in de war gebracht te worden of stuk te gaan. Het is heel moeilijk om hen voor een langere tijd uit te schakelen zonder menselijk toedoen."
 
Toen kwam hij op het idee de robot boven de gewassen te laten bewegen. Hij
ontwikkelde met zijn team een robot die van hand tot hand slingert langs hangende kabels. Hij noemde hun uitvinding Tarzan, genoemd naar het personage dat lustig door de jungle bengelt. Slingeren is een energie-efficiĆ«nte beweging. Met deze efficiĆ«ntie werken robots als Tarzan maandenlang zonder opgeladen te hoeven worden. 
Publicatiedatum: