Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Xtrema Fruit, evenement rondom ontwikkelingen steenfruitsector

Landbouwevenement Xtrema Fruit zal gehouden worden in Don Benito in Extremadura. Tijdens deze technische conferentie staan de ontwikkelingen in de fruitteelt waarin Extremadura een belangrijke rol heeft, zoals pruimen en kersen, maar ook perzik, paraguayo en amandel, centraal. Tijdens de eerste dag van de conferentie -donderdag 4 oktober- worden telers, exporteurs, technici, onderzoekers, marketeers, kwekerijen en hulpbedrijven op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen in de steenfruitsector.
 
Op 5 oktober zal de vooruitgang in de biologische teelt van steenfruit centraal staan. Daarmee zal het het eerste forum zijn in Spanje rondom dit thema.
 

De toename in de consumptie van biologische groenten en fruit geeft het belang aan van dit evenement. Zoals blijkt uit gegevens van het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voeding en Milieu in een rapport over de cijfers van biologische landbouw in 2016 is deze manier van telen namelijk met 17 % gegroeid in Spanje.

 
Een van de grootste centrales voor de bewerking en verpakking van biologisch fruit in Europa is reeds in wording in Extremadura. Dit gebeurt onder leiding van het bedrijf Haciendas Bio, nationaal leider in de biologische sector.
 
Extremadura is een van de regio's met de grootste teelt van steenfruit in Spanje. Het gebied heeft 23.000 hectare aan fruitbomen die ieder seizoen voor een waarde van 150 miljoen euro aan fruit opbrengen. De kwaliteit van het fruit is goed en er is veel vraag naar, wat zich uit in het gegeven dat 75 % van de teelt is bestemd voor de export naar meer dan 40 landen. 
 
Xtrema Fruit wordt georganiseerd door Agromarketing, in samenwerking met de Vereniging van Fruittelers in Extramadura (Afruex) en de regering van Extremadura.
Publicatiedatum: