Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verbazingwekkende efficiëntie

Oogst pruimen voor drogerij in de VS is volledig machinaal

De Sacramento vallei is een van de wereldleiders in pruimenteelt. Op dit moment worden daar boomgaarden geoogst waar men ongeveer 30 dagen mee bezig is. Maar dat is niet altijd zo geweest.

De manier van oogsten is veranderd. Telers waren gewend de grond onder de bomen zacht te maken en de pruimen te laten vallen. Plukkers zouden ze oprapen en naar de droger brengen. Tegenwoordig gaat het oogsten grotendeels machinaal en is het veel efficiënter. Een schudmachine grijpt de stam en binnen enkele seconden wordt het fruit op een gespreid doek geschud. Vervolgens brengt een transportband het fruit snel naar de droger. 

Deze video van de Sacramento Valley Water groep toont de moderne manier van oogsten.


Pruimentelers in Californië verwachten dit jaar een oogst van 80.000 ton, wat een daling vertegenwoordigd van 24 procent ten opzichte van de 105.000 ton van vorig jaar, aldus de ramingen van de National Agricultural Statistics.

Sacbee.com meldt dat, ondanks de variabele regens en temperaturen van dit seizoen, de teeltomstandigheden in de boomgaarden met de loop van de tijd verbeterden en sommige telers toch een goede vruchtzetting rapporteerden. 
Publicatiedatum: