Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sorteermachine op rijpheid fruit van het Italiaanse Zetapack

Het Italiaanse Zetapack komt met twee nieuwe sorteermachines waarmee de klanten zich volledig kunnen richten op de kwaliteit van het fruit. Er wordt gebruik gemaakt van innovatieve aspecten met name op het gebied van kwaliteitsmanagement en selectie van rijp fruit.



"Ready-to-eat, dat wil zeggen het product met de juiste mate van rijpheid, moet wel duurzaam zijn. En als alle bewerkingen met de hand worden uitgevoerd, gaat het gemak verloren. Met onze machine gaan we de sorteringsfase automatiseren en vergemakkelijken, waardoor we tijd en dus uren aan mankracht besparen", zegt manager Nicola Antonacci.



De kalibrator is cirkelvormig. Een stuk fruit blijft circuleren totdat hij door de machinebediende wordt gekozen. De belasting is handmatig, omdat deze al bestaat in andere sorteerders. Op deze manier blijft delicaat fruit zoals kaki, peren en grote abrikozen goed van kwaliteit.



Het verpakken gebeurt met de hand en de medewerker hoeft het fruit alleen maar te pakken en het in de specifieke alveolus te plaatsen. Een lamp geeft de medewerker een signaal wanneer het fruit de juiste grootte heeft. Door de software en de mate van volledigheid kan het fruit worden gesorteerd in gewicht, grootte en kleur.

"De medewerker heeft een foutmarge die praktisch nul is juist door het gebruik van het signaal. Het is onmogelijk om in de war te raken omdat de andere stations verschillende kleuren lampen hebben", zegt Antonacci.



De snelheid is hoog, bijna als bij een traditionele sorteermachine, alleen zijn er in dit geval geen automatische kantelen, omdat de bedoeling juist is om ready-to-eat fruit te verwerken. Als het fruit zou kantelen en rollen, zouden ze geruïneerd zijn.



"Een van de machines gaat binnenkort naar Spanje en een andere zal worden geïnstalleerd bij een groot Italiaans bedrijf dat kaki verwerkt. Er zijn er al een aantal geïnstalleerd, bijvoorbeeld bij Albifrutta in Costigliole di Saluzzo, in de provincie Cuneo en bij Trydeca di Centallo (Cn), bedrijven die voornamelijk werken met zeer delicate producten", zegt een trotse Antonacci.

"In staat zijn om de consument fruit te bieden met de juiste mate van rijpheid geeft ons veel voldoening. We blijven experimenteren en ontwerpen om te kunnen reageren op verzoeken van onze klanten."

Contact:
Zetapack
Hoofdkantoor
Via L. Longo, 220
47521 Cesena (FC) Italy
Tel.: (+39) 335.6878235
Email: nicola.antonacci@zetapack.it
Web: www.zetapack.it
Publicatiedatum: