Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Polen is geen alternatief afzetplan voor de grote appeloogst

Poolse appelen zijn het gesprek van de dag met record oogsten en een glanzende toekomst voor de telers. Of toch niet? Enkele bedrijven beweren dat ze niet genoeg arbeiders hebben om de appelen te oogsten terwijl anderen beweren dat ze, tenzij grote bedrijven meer hoeveelheden gaan afnemen, niet in staat zijn om hun hele teelt te verkopen.

Het probleem van overaanbod van Poolse appelen kon tijdens het seizoen 2014/15 al voorzien worden. Karol Jakubowski van Inter-Trade: "Sinds het Russische embargo telen we meer en meer appelen, maar met minder mogelijkheden om ze af te zetten. Toen hadden we een binnenlandse pr om appelen te eten. Polen vonden appelen goedkoop en gezond en aten er meer van. Ook hielp dat de consumptie van appelen betekende dat je tegen Poetin in opstand kwam. Dit jaar eet niemand nog appelen om Poetin kwaad te maken. We raken onze oogst niet kwijt."



"Appelen worden in heel Europa geteeld en overal was de oogst goed. Landen zoals TsjechiĆ« beschermen zichzelf en je moet heel wat uithalen om daar Poolse appelen af te zetten."

"Het komt alleen goed als grote bedrijven ze tegen erg lage prijzen kopen om ze te verwerken. Kleine en grote teeltbedrijven overleven dit wel, maar middelgrote telers kunnen in de problemen komen. Niemand heeft een back-up plan voor de grote hoeveelheid appelen. We moesten niet meer zo veel telen. Maar mensen hebben hun nieuwe bomen al geplant, dus de kans hierop is erg klein," aldus Jakubowski.

Voor meer informatie:
Karol Jakubowski
Inter-Trade
Tel: +48 22 717 49 19
Email: inter-trade@inter-trade.pl
www.inter-trade.pl
Publicatiedatum: