Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frederik Musiol, Dieter Fuhrmann Obst- und Gemüsegroßhandels GmbH

"„De kwaliteit van overzeese mango's is gewoon het beste"

Het Duitse Dieter Fuhrmann Obst- und Gemüsegroßhandels GmbH neemt mango's af voor de gastronomie in Berlijn en Brandenburg. Wat betreft de herkomst zijn er duidelijke voorkeuren, vertelt Frederik Musiol, foodmanager van het bedrijf: "We nemen de mango's alleen van overzee af aangezien de kwaliteit daar gewoonweg het beste is." Het mango-aanbod is momenteel eerder klein, vertelt Frederik, en dat bij een normale vraag voor de tijd van het jaar. "Desondanks zijn de prijzen al sinds enige tijd heel stabiel." Hij vertelt verder: "We ontvangen onze ingevlogen mango's hoofdzakelijk uit Zuid-Amerika,vooral uit Brazilië. Af en toe krijgen we ook mango's uit Israël en natuurlijk zo nu en dan Thaise mango's." Kwalitatief zijn de mango's tevredenstellend. "In z'n totaliteit is de kwaliteit in orde - ik ben weliswaar niet bijzonder enthousiast maar klagen mag ik zeker ook niet."

Het bedrijf levert aan de topgastronomie, oftewel hotels en restaurants met vier sterren of meer, maar ook aan kleuterscholen, ziekenhuizen en kantines. Daarbij stellen zij hun klanten een keuze uit 500 groenten- en fruitproducten ter beschikking. Specialiteiten hebben ze echter niet, meent Frederik: "We letten er in het bijzonder op dat ieder product altijd het beste van het beste is. We zijn bij al onze producten even sterk opgesteld."

De populairste mango-variëteit bij de afnemers van het familiebedrijf is Kent. "Kent is bijzonder begeerd als ingevlogen mango." Met name eetrijpe mango's winnen aan betekenis, weet Musiol: "Het ready-to-eat segment is heel groot en vertoont een goede groei, juist bij producten zoals mango's en avocado's."

Individuele afzet
"Wat ons bedrijf bijzonder maakt, is dat we de producten voor iedere afzonderlijke klant zelf afzetten. Dat wil zeggen dat iedere chauffeur de producten zelf afzet en zo voor iedere klant de levering individueel volgens de wensen van de klant kan samenstellen." Het bedrijf beschikt over een eigen vloot met 18 koelcontainers, waarmee de bestellingen vanuit de bedrijfsvestiging op de Großmarkt in Berlijn worden uitgeleverd.

Voor verdere informatie:
Frederik Musiol 
Dieter Fuhrmann Obst- und Gemüsegroßhandels GmbH
Beusselstraße 44 n-q
D-10553 Berlin
Tel: 030/3956060
E-mail: info@dieter-fuhrmann.de
Web: www.dieter-fuhrmann.de

Publicatiedatum: