Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserse Fenaco opent nieuwe bewaring voor hardfruit

Union-Fruits Fenaco heeft in het Zwitserse Charrat haar nieuwe opslagruimte 'Braeburn+' voor hardfruit geopend. De coöperatie heeft hier 6 miljoen Zwitserse frank (circa 5,3 miljoen euro) in geïnvesteerd.

De appelen uit kanton Wallis kunnen daardoor voortaan volgens de nieuwste technologie bewaard worden, deelt Fenaco mee. De opslagruimte kon precies op tijd voor de oogststart in gebruik worden genomen. Het werd gebouwd op een nabijgelegen grondstuk van het 'Leistungszentrum Braeburn'. Bij de vestiging Charrat neemt men jaarlijks circa 15.000 ton hardfruit van 50 telers over.

Tot nu toe werd circa de helft van de appelen naar externe opslagplaatsen getransporteerd aangezien de eigen capaciteit te klein was. De afhankelijkheid van deze opslagruimtes kan nu beperkt worden, schrijft Fenaco. En ook het aantal transportritten kan hierdoor gereduceerd worden.

In het koeling wordt dynamisch gecontroleerde atmosfeer (DCA) toegepast. Daardoor kan het zuurstofgehalte trapsgewijs verlaagd worden en doorlopend aan de fysiologische toestand van het fruit worden aangepast. De appelen kunnen daardoor langer worden bewaard.

Op het dak van de opslagruimte zijn 940 solarmodules met een prestatievermogen van elk 270 Watt geïnstalleerd. Daarmee kan 90 procent van de energiebehoefte gedekt worden.
Publicatiedatum: