Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elbe-Obst viert 50-jarig jubileum en wijdt nieuw sorteerstation in

Onder grote belangstelling van de regionale fruitbouw en hooggeplaatste functionarissen uit de sector heeft Elbe-Obst haar gouden jubileum gevierd. Onder meer de Nedersaksische minister van landbouw en de voorzitter van de regionale vakgroep fruitteelt spraken afgelopen vrijdag een lofrede uit over de langetermijnstrategie van het telers- en afzetcollectief en benadrukten de leidende positie van Elbe-Obst binnen de regionale, nationale en zelfs internationale sector. Tegelijkertijd vergaapten de ca. 700 aanwezigen zich aan het nieuw opgeleverde sorteerstation in Hollern-Twielenfleth.



Voorzitter Hans-Herbert zum Felde naast de landbouwminister en de regionale Blüteköningin, de mascotte van het teeltgebied Altes Land

'Alle reden voor een feest'
Nadat voorzitter Hans-Herbert zum Felde het officiële gedeelte van de avond had afgetrapt met een bloemlezing over de bewogen geschiedenis van het bedrijf, was het onder meer de beurt aan de minister van landbouw in Nedersaksen Barbara Otte-Kienast om het woord tot de aanwezigen te richten. Ze benadrukte dat gouden jubilea zeker binnen de huidige tijdsgeest een bijzonderheid zijn, zeker voor een bedrijf in een snel veranderende, internationale sector als de fruitbranche. Met de gelijktijdige inwijding van het nieuwe sorteer- en pakstation heeft Elbe-Obst dan ook alle reden voor een feestje, aldus de landbouwminister. 


De bedrijfsleiding van Elbe-Obst in het gezelschap van de Nedersaksische Landbouwminister. Frank Döscher (2e van links) is het internationale gezicht van het collectief en representeert het bedrijf op beurzen. 


Bovendien roemde Otte-Kienast de continue prestaties en de hoge kwaliteit van de producten uit het teeltgebied Alten Land (westelijk van Hamburg). ''De kwaliteit om zich steeds weer te innoveren is een wezenlijk onderdeel van het succesverhaal. De toekomst van de fruitteelt in deze regio wordt dan ook in hoge mate door Elbe-Obst verzekerd'', besloot de landbouwminister haar lofzang. 


Het team van Elbe-Obst in de nieuwe sorteerhal

Toekomstgericht
Ook Jens Stechmann, voorzitter van de Nedersaksische vakgroep voor fruitteelt, was vol lof over de voortrekkersrol die Elbe-Obst al decennialang vervult. ''Openheid, vertrouwen en transparantie kenmerken de medewerkers van het bedrijf'', aldus de functionaris. Mede daardoor heeft Elbe-Obst in de loop der jaren ook buiten de regio Noord-Duitsland een goede naam opgebouwd. ''De toekomstgerichte strategie die Elbe-Obst tentoonspreidt komt zowel de telers alsook het gehele teeltgebied ten goede.''


Frank Döscher (directeur), Jens Anderson (marketingchef) en Axel Schuback (plaatsvervangend voorzitter) op de rode loper

Het gouden jubileum was bovendien ook een uitgelezen mogelijkheid om het nieuwe sorteerstation symbolisch in te wijden. Het complete station werd 15 jaar geleden gebouwd en is volledig naar de huidige maatstaven gemoderniseerd en qua capaciteit uitgebouwd. De volledige installatie verwerkt niet minder dan 30.000 ton hardfruit per uur. Dit werd symbolisch kracht bijgezet door een grote sleutel aan de bedrijfsleiding te overhandigen. 


Meer informatie:
Elbe-Obst Erzeugerorganisation r.V.
Bassenflether Chaussee 4b
21723 Hollern-Twielenfleth
Tel. +49(0)4141/9531-0
Fax +49(0)4141/9531-10