Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse druiven lijden onder klimaatverandering

Voor de Siciliaanse Victoria-druif was het een moeilijk seizoen. En voor de verscheidenheid van het Italia ras, hoewel beperkt tot sommige gebieden, is er helaas het fenomeen van barsten. "De schade is moeilijk te bepalen en overal weer anders," volgens Lorenzo Bellassai van Giovanni Bellassai di Mazzarrone.

Lorenzo Bellassai.

Volgens Lorenzo is het eigenlijk niet zozeer de rustige periode maar de staat van de druiven die veel telers parten speelt. "Om de mogelijke marktcrises te beheersen, moeten we voorbereid zijn. De huidige klimatologische omstandigheden maken dat we helaas heel weinig kunnen doen."

Giovanni Bellassai.

Lorenzo hoopt dat het klimaat zich zal stabiliseren en dat de temperatuur een paar graden zal dalen. "Een koele avondbries is goed voor onze druiven."


Op dit moment exporteert het bedrijf de druiven uit Italiƫ voornamelijk naar Frankrijk. "In de afgelopen jaren zijn we erin daarin opnieuw geslaagd. De druiven zijn niet te groot, lichtgeel, met pit, een hoge Brixgraad en een zoete smaak. We zijn net begonnen en de trend is meer dan positief en inmiddels bereiken onze druiven ook Nederland en Duitsland", zegt Lorenzo.



Naast het Italia ras worden ook Red Globe en Black Pearl al geoogst. "In de 37e week van 2018 zullen we beginnen met de oogst van Crimson, King's Ruby en Regal pitloze druiven, die beschikbaar zullen zijn tot week 46".



Het druivenseizoen van Bellassai duurt naar verwachting tot de 50e week.



Contact:
Lorenzo Bellassai
Tel.: +39 339 8638049
Giovanni Bellassai Srl
Viale del Lavoro
95040 Mazzarrone (CT)
Email: lorenzobellassai@gmail.com
Web: www.giovannibellassai.it
Publicatiedatum: