Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelsector New York verwacht iets grotere oogst

New York maakt haar bijnaam als "Big Apple' dit seizoen meer dan waar want de New York Apple Association (NYAA) raamt de appeloogst in de staat op 31 miljoen dozen van 19 kilo. Dit is iets meer dan vorig jaar en komt overeen met het vijfjarig gemiddelde. 

"New York is de tweede grootste appelproducent van het land en de grootste ten oosten van de Mississippi maar dat is nog niet alles. De kenmerkende smaak van onze appelen geeft ons een voorsprong op de markt en dit is te danken aan de optimale teeltomstandigheden in de staat New York," vertelt NYAA-voorzitter Cynthia Haskins.


 
In New York worden op 16.592 hectare appelen geteeld. Bovendien worden er meer verschillende rassen geteeld dan waar dan ook. De meeste rassen zijn uitsluitend op boerenmarkten en in plukboomgaarden verkrijgbaar. In de retail is echter ook een groot aanbod aan New Yorkse rassen te koop, waaronder iconische favorieten zoals McIntosch, Empire, Cortland, de populaire Honeycrisp en Gala, evenals de spannende nieuwe rassen RubyFrost en SnapDragon. 

Om inwoners van de staat aan te moedigen kennis te maken met al het lekkers dat de lokale appelsector te bieden heeft, heeft de NYAA een kaart op haar website www.nyapplecountry.com geplaatst waarop te zien is waar plukboomgaarden, verkooppunten en ciderproducenten zich bevinden.

Het NYAA zal mensen in heel New York dit najaar betrekken bij de sector door middel van pop-up kramen op markten. De organisatie is tevens sponsor van de Big Apple Crunch, waarbij mensen in de hele staat uitgenodigd worden om op donderdag 25 oktober om twee uur 's middags lokale tijd hun tanden in een New Yorkse appel te zetten. Het NYAA werkt voor dit evenement samen met de stichting FarmOn! en heeft posters op onder meer scholen verspreid om lokale appelen en appelproducten te promoten. 

Voor meer informatie:
Tami Bacon
New York Apple Association
Tel: +1 (585) 924-2171
Publicatiedatum: