Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lage verkoopcijfers bananen tijdens zomervakantie

Duitsland: zomerse bananenprijzen maar wel stabiel

In delen van Duitsland is de zomervakantie nog niet voorbij. Dat merkt men ook in de fruithandel en met name bij fruit dat traditioneel slechter verkoopt tijdens de zomervakantieperiode, zoals bananen. Dat weet ook Severus Nacsa,Export Sales Manager bij Andretta Fruchtimport: "Op het momenthebben we nog steeds te maken met zomervolumes, dat wil zeggen zeer zwakke verkoopcijfers. Bij ons in Zuid-Duitsland is het ook nog vakantie en daardoor zijn de verkoopcijfers van de bananen helemaal laag. Dat is echter elk jaar zo en we hebben het verwacht."

Andretta importeert hoofdzakelijk bananen uit Ecuador,Guatemala en Costa Rica, evenals kleinere hoeveelheden uit Colombia. De beschikbare hoeveelheden zijn voldoende om de vraag te dekken en de prijzen ontwikkelen zich bijpassend: "De prijzen zijn op zomerbasis, maar stabiel. We zien geen grote schommelingen aangezien we jaarprijzen hanteren. Op de spotmarkt was dat anders. De prijzen eind juni en juli waren heel laag. Aangezien veel importeurs de leveringen vervolgens stop hebben gezet of in ieder geval hebben verminderd, schoten de prijzen weer in de lucht. Sinds weken stijgt de prijs nu in kleine stappen. We bevinden ons nu op een tevredenstellend level voor importeurs en rijpers."


Wisselende kwaliteit
Met de kwaliteit van het fruit is Severus deze zomer eveneens tevreden: "De kwaliteit van het fruit is soms heel verschillend. Door het kleinere aanbod dit jaar heeft niemand bijzonder veel producten. Het fruit is dus vers en er moet niet veel heen en weer geschoven worden. In enkele gevallen zijn er echter problemen bij de gevulde dozen en het fruit rijpt niet helemaal gelijkmatig. Door de kleinere hoeveelheden en versheid van de producten is de situatie stabiel." Hij vertelt verder: "De kwaliteit wisselt tussen de herkomstlanden. Soms is Costa Rica beter en is Guatemala niet zo goed. In een andere week was het weer precies andersom. Zo ging het nu al drie maanden lang in een golfbeweging." Ook al wordt er deze tijd van het jaar een groter deel van het fruit uitgesorteerd, de deskundige vindt de kwaliteit van de producten over het algemeen goed.

Net als vele anderen in de branche merkt Severus de presentie van het zomerfruit: "Ananas loopt relatief goed, de afzet van mango is gelijkblijvend en appelen verkopen het hele jaar door goed. Door de grote oogst dit jaar zijn er misschien ook nog spannende ontwikkelingen maar dat weten we pas over vier weken. Druiven verkopen de ene keer beter, dan weer slechter. Het aanbod uit Italië en Spanje is inmiddels op, nu is Griekenland aan de beurt. De afzet van steenfruit verloopt ook normaal voor het seizoen."

Stabiele marktsituatie voor bio-bananen
Bio-bananen spelen het hele jaar door een belangrijke rol op de markt. "De afzet van bio-bananen is het hele jaar door stabiel. In de winter is de afzet wat hoger, in de zomer wat lager maar absoluut nog stabiel. Per seizoen zijn het altijd dezelfde hoeveelheden. Bio-bananen zijn heel belangrijk."


Andretta Fruchtimport is gevestigd in de Großmarkt Stuttgart. Van daaruit neemt het bedrijf, dat in 1920 werd opgericht, uit bijna 100 landen groenten en fruit af. Tot de bedrijfsactiviteiten van Andretta horen logistiek en kwaliteitsmanagement, een moderne bananenrijperij en traditionele afzet ter plaatse.

Voor verdere informatie:
Andretta Fruchtimport GmbH 
Langwiesenweg 30
70327 Stuttgart-Wangen
Deutschland
Tel: +49 (0)711 16810
E-Mail: info@andretta-stuttgart.de
Web: www.andretta-stuttgart.de/

Publicatiedatum: