Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Bouman, FMI:

"Weken met meer dan 180 containers limes waren deze zomer te veel voor de Europese markt"

Tholen - Na een moeizame markt voor limes deze zomer is de situatie momenteel weer iets stabieler. "Hoe de markt zich verder ontwikkelt, hangt vooral af van de volumes die deze kant opkomen. Limes zijn een typisch zomerproduct, maar weken met meer dan 180 containers, waren deze zomer teveel van het goede", vertelt Rene Bouman van FMI International.



"Tot half april was de markt voor limes al niet goed, maar in mei en juni hebben we goede maanden gehad. Vervolgens zijn er in juni zoveel limes in Mexico en Brazilië geladen dat de markt overvoerd werd. Hierdoor kwam de markt onder druk te staan, met lage prijzen als gevolg", vertelt René. Inmiddels worden er op de markt weer prijzen gevraagd rond de 6-7 euro.

"In september, als de vakanties weer voorbij zijn, neemt normaliter de vraag naar limes wat af, maar het is vooral belangrijk dat de volumes onder controle blijven om een stabiele markt te behouden. We hebben immers niet alleen meer te maken met aanvoer vanuit Mexico en Brazilië, maar ook opkomende productielanden als Colombia en Guatemala, die steeds meer limes naar Europa sturen", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
FMI
Bijdorp-Oost 18A
2992 LA Barendrecht
tel: 0180 745 311
rene@fmibv.nl
www.fmibv.nl