Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benedengemiddelde oogst verwacht

Overzicht aardappelmarkt Oostenrijk

De Oostenrijkse consumptieaardappelmarkt presenteert zich ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande weken, meldt het Landbouwschap Oostenrijk. De neerslag in de afgelopen week heeft weliswaar plaatselijk de rooiomstandigheden verbeterd, maar aan het krappe aanbod aan Oostenrijkse aardappelen verandert dit echter weinig. De opbrengst per hectare van de hoofdrassen ligt dit jaar in de meeste regio's duidelijk achter bij de opbrengst per hectare in de afgelopen jaren. Bovendien nemen de problemen met aantasting door ritnaalden continue toe. De binnenlandse markt vertoont zich nog rustig, maar zou vanaf de start van de scholen in het oosten van Oostenrijk echter weer op kunnen leven.

De telersprijzen liggen stabiel op hetzelfde niveau als vorige week. In deelstaat Niederösterreich werd er aan het begin van de week voor middelgrote aardappelen meestal 18 euro per 100 kg betaald, en voor overmatig grote aardappelen tussen de 15 en 18 euro. In Steiermark en Oberösterreich liggen de prijzen op 20 c.q. 22 euro per 100 kg.


Publicatiedatum: