Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
8 tot 10 december 2018

Derde editie Mac Fruit Attraction in Caïro

Deze jaarlijkse vakbeurs zal na twee eerdere edities van 8 tot 10 december opnieuw gehouden worden in Caïro als onderdeel van FoodAfrica. Het evenement wordt georganiseerd door IFEMA en CESENA FIERA, twee van de grootste organisatoren van vakbeurzen in de belangrijke AGF-exportlanden Spanje en Italië. Mac Fruit Attraction is gericht de ontwikkeling van een internationaal netwerk van groente- en fruitbedrijven en biedt rechtstreeks toegang tot nieuwe strategische markten. 
 
De resultaten van de tweede editie van de vakbeurs, die in april 2017 plaatsvond, waren zeer positief met 10.380 deelnemers, waaronder importeurs, handelaren, retailers, telers en vertegenwoordigers uit de horecasector uit verschillende regio's, zoals Afrika (41%), de Golfstaten en het Midden-Oosten (29%), Azië en het Verre Oosten (16%), Europa en Rusland (12%) en Amerika (2%). 
 
Dit gevestigde evenement voor de tuinbouwsector kon zich buiten de deelname van de 294 bedrijven van de Egyptische vakbeurs verheugen in de aanwezigheid van nog 17 bedrijven. Deze editie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de internationalisering van Spaanse en Italiaanse producten en merken, met toegang tot nieuwe markten en nieuwe zakelijke mogelijkheden op bijvoorbeeld de Egyptische markt, waar jaarlijks voor respectievelijk €476 en €427 aan groenten en fruit wordt geïmporteerd, evenals de Afrikaanse markt die voor €4,3 miljoen aan groenten importeert. 
 
 
Eén van de meest gewaardeerde onderdelen was het programma voor kopers dat Mac Fruit Attraction organiseerde voor de deelnemers en dat bestond uit 300 vertegenwoordigers uit de inkoop- en retailsector uit ruim 54 verschillende landen in met name Afrika en Azië. 
 
De derde editie van Mac Fruit Attraction kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen IFEMA en CESENA FIERA en vormt onderdeel van FoodAfrica dat georganiseerd wordt door IFP en gericht is op het Midden-Oosten en Noord-Afrika. 
Publicatiedatum: