Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke concurrentie voor Franse appelen in het Midden-Oosten

Momenteel is het moeilijk om appelen te exporteren naar het Midden-Oosten. Dat komt door sterke concurrentie uit andere streken. Een Franse exporteur: "Alle landen van herkomst, alle kwaliteiten en alle prijzen zijn op de markt aanwezig. Tegelijkertijd is de vraag slechts gemiddeld."

"In het Midden-Oosten is concurrentie uit oosterse landen al aanwezig. West-Europa is ook aan het seizoen begonnen. En er is nog wat over uit Nieuw-Zeeland. Het is een moeilijke markt met prijzen die niet per se goed zijn."

De exporteur zelf begon het seizoen twee weken geleden met de Royal Gala, het enige ras dat momenteel beschikbaar is.

Lokale productie 
De exporteur exporteert appelen over de hele wereld. "In Zuid-Amerika is nog wat lokale teelt. De situatie is daar vergelijkbaar met de situatie in het Midden-Oosten met een gemiddelde vraag. Mensen zijn geïnteresseerd, maar wachten tot de lokale teelt op is. Verwacht wordt dat de vraag binnen een maand stijgt."

Sterkere vraag in China
Exportcondities zijn het best in Azië. "Ik heb de indruk dat er wat meer vraag in Azië is met prijzen die vergelijkbaar zijn met vorig jaar. China heeft veel van z'n teelt verloren en daardoor is de vraag al gestegen."

 

Publicatiedatum: