Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: markt gezocht voor paars passiefruit

Na een bezoek aan Mt Elgon (Kenia) in 2004 voelden Mike Robinson en zijn vrouw de behoefte om mensen te helpen om voor hun families te zorgen. In 2005 werd Fruited Plains opgericht. Door simpelweg fruitbomen te planten, hielpen ze duizenden families om aan de honger te ontkomen.



Mike: "Het is een prachtige plek met vruchtbaar land, maar de mensen zijn er erg arm. We hebben in de loop der jaren een aantal projecten gedaan en in 2016 kwamen we erachter dat de beste manier voor de mensen van Mt Elgon om zichzelf en hun families te helpen lag in agribusiness. De mensen hadden geen toegang tot markten en kregen geen eerlijke prijs voor hun producten. We zijn een non-profit organisatie. In 2016 introduceerden we het passiefruit. Fruited Plains is een erkend gewasveredelingsbedrijf en we zijn teler en exporteur van Purple Passion Fruit."



Momenteel werken ze met 220 telers die allemaal een GlobalGAP training hebben gehad. Er zijn nog 1.000 telers die getraind zijn en gewas zouden willen telen. Momenteel is er 55 are beplant.
"Het belangrijkste product dat we op het moment exporteren is Purple Passion Fruit. We zoeken ook markten voor aardappelen, uien, kolen en andere groenten."
Fruited Plains zoekt momenteel ook naar exportmarkten.

Voor meer informatie:
Mike Robison
Fruited Plains, Inc
Kenya Cell: +254 724 516 878
Email: info@fruitedplains.org
Website: www.fruitedplains.org

Publicatiedatum: