Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumptie van pitloze druiven in Zuid-Europa is trend geworden

De druivenmarkt is rustig maar stabiel en de verwachting is dat deze vanaf september weer aan zal trekken. In oktober zullen druiven zoals gebruikelijk weer schaars zijn. "Zoals in de afgelopen seizoenen steeds het geval is geweest, zijn de laatste twee weken van augustus weer erg rustig geweest. In september zal de afzet groeien, hoewel we nog steeds concurreren met de Griekse en Italiaanse druiven. In oktober daarentegen is de markt over het algemeen leger: er is dan minder concurrentie, zowel van druiven als van andere soorten fruit. Ook is het een periode waarin telers met grote maten werken", vertelt Christina Gutiérrez, van het Murciaanse El Ciruelo. Het bedrijf viert de 20e verjaardag van de bouw van zijn magazijn in Alhama de Murcia.


"Op dit moment beginnen we met de oogst van de Autum Crisp witte druiven. Op het gebied van rode druiven werken we met de Sweet Celebration, Crimson, Allison en Timco. Wat betreft blauwe druiven oogsten we Autum Royal, Melody, Sweet Sapphire en Sable", vertelt de sales en marketing manager.

Dit jaar teelt Grupo el Ciruelo voor het eerst biologische druiven onder het merk BIO Ciruelo. "Dit is onze eerste biologische druivenoogst. De volumes zijn dit jaar nog beperkt, maar we hopen volgend jaar over een aanzienlijke opbrengst te beschikken. Daarnaast zijn we gegroeid op het gebied van de zeer speciale Candy-variëteiten (met karamelsmaak): druiven met hoge brixwaarden die het zeer goed doen op de markt. Deze variëteiten vallen allemaal onder één merk dat we zelf opgericht hebben: Moments by El Ciruelo".

Hoewel in sommige gebieden van Murcia het begin van de oogst wat verlaat is, is El Ciruelo op de gebruikelijke tijd begonnen en met de gebruikelijke opbrengsten per hectare. "We houden een sterke controle op onze teelt. Ieder jaar offeren we een deel van de oogst op om de volumes op het veld te reguleren. Op die manier worden grote schommelingen die op natuurlijke wijze ontstaan vermeden, zoals dat er het ene jaar veel oogst is en het andere jaar weinig. De teeltzones zijn bovendien bedekt met anti-hagelnetten en plastic om mogelijke schade door regenval te voorkomen", geeft Christina aan.



Volgens Christina Gutiérrez is de start van het seizoen erg goed dit jaar aangezien "India zijn seizoen eerder beëindigde en Egypte eerder begon door te profiteren van het gat in de markt dat India veroorzaakte. Egypte eindigde ook eerder vanwege de hittegolven. Tegelijkertijd had Marokko ook kwaliteitsproblemen, waardoor de markt hongerig was naar goede druiven op het moment dat wij begonnen".

Het Murciaanse bedrijf wijst op de toename van de vraag naar pitloze druiven in Europa, waar traditioneel gezien altijd druiven met pit geconsumeerd werden. "We observeren een toename in de consumptie van pitloze druiven in Spanje en Zuid-Europa. Het is geen modegril, maar iets dat blijft en verder zal gaan. Hoewel alle supermarktketens al pitloze druiven in hun schappen blijven, is er nog veel te doen als we het vergelijken met de situatie in landen in Noord-Europa. We staan nog aan het begin ervan, maar het zal gaan gebeuren net als met de pitloze meloenen. Wie koopt er nog watermeloenen met pit?"

El Ciruelo is sterk exportgericht en vindt de belangrijkste bestemmingen voor zijn druiven op de Europese markten. Daarnaast heeft het bedrijf zich ook gevestigd op markten als Zuid-Afrika, een land waarnaar ze al meer dan 20 jaar exporteren en dat het op twee na belangrijkste land is geworden waar het bedrijf buiten Europa afzet. De afgelopen seizoenen zijn ze meer gaan inzetten op het bereiken van en het consolideren op de Aziatische markten.


Meer informatie:
Cristina Gutiérrez
Grupo El Ciruelo
M: +34 629 253 150
T: +34 968 630 645
Publicatiedatum: