Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Trapon, Trapon Champignons:

Tekort wilde paddenstoelen in Europa duurt voort

Trapon Champignons is gespecialiseerd in de handel in wilde paddenstoelen. William Trapon: "Op dit moment is het moeilijk om de markt goed te bedienen. Hoewel we ons in de periode bevinden waarin normaal gesproken veel paddenstoelen groeien in Europa, hebben we niet veel handel. We wachten ongeduldig op de regen."

William hoopt binnen een tot twee weken vol in productie te zijn. "Maar aangezien de bodem erg is opgewarmd, gaan we veel regen en een aantal lekkere onweersbuien nodig hebben zodat de variëteiten goed kunnen starten."



Herfstproduct
"We behalen 70 procent van onze inkomsten in de laatste vier maanden van het jaar. Dit is de periode waarin paddenstoelen groeien en onze klanten er om vragen. Gedurende de herfst moet je in staat zijn om ze aan te bieden. Onze Franse paddenstoelen worden als eerste vermarkt, maar als we geen Franse hebben, gaan we verder kijken in landen zoals Hongarije, Bulgarije, Spanje, Portugal of Roemenië." 



"We werken voornamelijk met paddenstoelen die groeien in het wild, vooral in Franse bossen, maar ook elders in Europa. We hebben geen betaalde plukkers in dienst. In plaats daarvan plukken mensen zelf op hun eigen terrein en brengen het daarna naar een van onze depots. We verzamelen alles in Auvergne, waar we voor onze klanten verpakken zoals ze het willen: in kleine trays, of in een zak van 1 of 3 kilo."

Trapon Champignons heeft eveneens een klein kweekprogramma met oesterzwammen en shiitakes. "Dit vertegenwoordigt 10-15 procent van onze inkomsten."


Gekweekte oesterzwammen

William exporteert naar heel Europa, Japan, Hong Kong en Singapore. "Het zijn allemaal veeleisende bestemmingen in kwaliteitstermen en ze zijn goed in staat om de prijs te betalen. We zoeken altijd het publiek dat kwaliteit wil. Onder onze klanten tellen we een aantal sterrestaurants." Het bedrijf bedient ook meer traditionele markten zoals supermarkten en Franse en Europese groothandelsmarkten. 



Wilde bosbessen
Trapon Champignons verkoopt ook andere producten die in de bossen groeien, zoals wilde asperges, wilde bosbessen en andere wilde bessen. "Over een paar jaar zal er waarschijnlijk een tekort ontstaan aan bosbessen. Het wordt steeds moeilijker om plukkers te vinden." 



Voor alle wilde producten geldt dat het moeilijk is om het juiste product te vinden en het op de goede manier te plukken. "Maar dat is juist de charme van dit werk. We hebben een beetje magie wel nodig."


Wilde bosbessen 



Trapon Champignons werd opgericht door Williams overgrootvader in 1947. 

Voor meer informatie:
Trapon Champignons
109 Avenue de Lyon
63600 Ambert
France
+33 (0)4 73 82 20 08

Publicatiedatum: