Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Rond de Brexit klaar'

Fruitplukrobot gaat seizoensarbeiders in Engeland vervangen

Academici beweren dat een prototype robot, ontwikkeld om zachtfruit te inspecteren en oogsten, op tijd voor de Brexit gebruikt kan worden. Robotexperts aan de universiteit van Essex stellen dat de machine imiteert hoe mensen met twee handen fruit plukken door cameragebruik.
 
Tot nu toe hebben ingenieurs moeilijkheden gehad met het ontwikkelen van een robot die in staat is om zachtfruit te plukken, te inspecteren en te verpakken vanwege de verschillende vormen en maten. Het proces wordt verder gecompliceerd doordat bessen voorzichtig behandeld moeten worden en vaak onder bladeren en takken verscholen zijn.
 
Dr. Vishuu Mohan van de School of Computer Science and Electronic Engineering: "Bekwame mensen vinden de bessen moeiteloos, maar voor een machine is het een complexe integratie van zicht, gevoel, kracht en beweging en daar bovenop de mogelijkheid om te leren en aan te passen, wat de enige manier is om om te gaan met een veranderende, ongestructureerde omgeving."
 
 
Werkgevers, fruitplukkers en British Summer Fruits (BSF) hebben allemaal gewaarschuwd voor een gebrek aan seizoenarbeiders op Britse bedrijven. Deze zomer liet al een tekort van 10% zien. Gevreesd wordt dat het verlaten van de EU het probleem zal verergeren.
 
Nick Marston van BSF zei dat de robot 'geen realistisch voorstel was om op de korte en lange termijn met de Brexit te helpen'. Hij gaf een waarschuwing rond het gebrek aan helderheid over de rechten van seizoenarbeiders wanneer Groot BrittanniĆ« de EU heeft verlaten: "Plukrobots zijn nog in een testfase. Ze beginnen aardbeien te plukken, maar het zal nog wat jaren duren voor ze een commerciĆ«le realiteit zijn."
Publicatiedatum: