Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succesvolle proef langere houdbaarheid meloenen

Hazel Technologies (VS) kondigde een succesvol proefseizoen aan met Dan Andrews Farms, een derde generatie meloentelers in Californië. Dan Andrews Farms testte dit seizoen de Hazel Melon in containers naar Hong Kong met een uitstekend resultaat bij aankomst.

Oorspronkelijk specialiseerde Hazel zich in het waarborgen van de kwaliteit van honingmeloenen. Nu ontwikkelt het bedrijf nieuwe technologieën voor de Cantaloupe en gemengde rassen. Volgens het bedrijf is het doel de afzet te verhogen en de groei van schimmels tijdens een weken durend transport te voorkomen. Eerder dit seizoen stuurde Dan Andrews Farms proefcontainers vol Hazel Meloenen naar Hong Kong en kreeg positieve feedback van consumenten.


Pat Flynn (links) van Hazel Technologies en Dan Andrews (rechts) van Dan Andrews Farms

Aidan Mouat, CEO bij Hazel Technologies: "Azië is na Canada voor de VS de tweede grote markt voor vers fruit. Het is uiterst belangrijk dat de gewassen optimaal en met behoud van hun kwaliteit ter plaatse aankomen. We zijn blij om met een gevestigde teler en verlader als Dan Andrews Farms te laten zien dat Hazel Meloenen het bewijs zijn voor de uitbreiden van de markt met minder verspilling en stijgende verkopen door een betere kwaliteit bij aankomst."

Met meer dan 30% van de oogst die verloren gaat, verminderen Hazel producten het uitwasemingsgehalte en verhogen ze de resistentie tegen ethyleen, waardoor de houdbaarheid door de aanbodketen heen beschermd wordt. Het bedrijf zegt positieve feedback te hebben gekregen van zowel im- als exporteurs.

Dan Andrews van Dan Andrews Farms: "Ons doel is over de hele wereld producten van hoge kwaliteit te leveren. Met deze nieuwe samenwerking zijn we in staat tegen die voorwaarden te leveren."

Voor meer informatie:
Patrick K. Flynn
Hazel Technologies, Inc 
Tel: (+1) 312-919-1105
Publicatiedatum: