Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: aardappelseizoen verloopt goed

Na een wat onrustig seizoen vorig jaar lijkt het nieuwe aardappelseizoen op rolletjes te lopen. De opbrengst is in heel Europa niet zo hoog, ook in Italië, maar de kwaliteit van de Italiaanse knollen is goed. Dat wordt bevestigd door Massimo Cristiani, directeur van Cepa, het documentatiecentrum voor aardappelen. Cristiani is tevens aardappelteler in de provincie Bologna en dit seizoen had hij acht hectare grond beschikbaar voor de teelt.




"Laten we niet vergeten dat ongeveer 50% van de aardappelen bestemd is voor de nationale markt en daarom is het belangrijk dat het Italiaanse product goed is. Kwaliteit moet altijd een hogere prijs hebben, maar helaas is dat niet altijd zo.  Vorig jaar brachten de aardappelen gemiddelde 19 à 21 cent op. Dit jaar zijn we al begonnen met 27 cent en we hebben goede hoop dat dit nog wordt verhoogd", zegt Cristiani.



De kwaliteit van de aardappelen is erg goed. In sommige gebieden, waar de telers niet hebben ingegrepen, is er schade ontstaan door de elater kever.



"Het is voorgekomen dat ik een gemiddelde opbrengst tussen de 45 en 50 ton per hectare had, soms zelfs meer, maar deze aardappelen zijn erg goed. De kwaliteit is meer dan bevredigend en we zouden geen instandhoudingsproblemen moeten hebben. Ik ben zeer tevreden omdat we vanwege het slechte weer een maand later hebben gezaaid, maar de teelt herstelde zich later en alles ging goed", zegt Cristiani.



"Om de markt levendig te houden, moeten we onze producten promoten en dat is precies wat we proberen te doen in Emilia Romagna", besluit Cristiani.

Contact:
CePa
Via Tosarelli 155
Villanova di Castenaso (BO)
Web: www.ce-pa.it
Publicatiedatum: