Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrit de Vlieger, Groothandel Vrijders

“Prijzen hardfruit erg wisselvallig”

Tholen – "Er is voldoende aanbod van hardfruit op dit moment. Toch is het nog vroeg om een prognose voor het seizoen te geven, maar het ziet er goed uit", vertelt Gerrit de Vlieger van Groothandel Vrijders. "De kwaliteit is goed, maten zijn wat aan de kleine kant maar ik verwacht niet dat dit een probleem gaat worden. De prijzen zijn erg wisselvallig. De nieuwe oogst wordt duur verkocht, maar het kan zo zijn dat de prijzen morgen weer dalen."



Op dit moment worden de zomerappelen als de Delbare goed verkocht. "Binnen twee weken loopt dat seizoen ook weer af. Elstar hebben we ook al binnen net als de Conference. Van Jonagold verkopen we nog oude oogst. Er zijn nog wat kleine voorraden in tegenstelling tot de berichten dat alles op was", vertelt de groothandelaar. Jonagold is nog steeds de nummer één appel in België. "Toch moet de Jonagold wat meer aandacht krijgen, dan zouden ze nog beter lopen. Consumenten moeten het vertrouwen weer terugkrijgen in de Jonagold."

'Peer met een toekomst'
Naast de bekende Conference en de Doyenné du Comice heeft Vrijders ook de QTee in het assortiment. "We hebben de QTee nu een aantal jaar in ons gamma en we zijn er erg tevreden over. Het is een peer met een toekomst. De smaak is goed en de klanten die ze meenemen, kopen ze de tweede keer weer. Het is een mooie peer om te zien en daarom spreekt die mensen aan. Het is goed om te zien dat naast de bekende rassen ook wat nieuws geprobeerd wordt", besluit Gerrit. 

Voor meer informatie:
Gerrit de Vlieger
Vrijders
+32 (0)475 36 61 44