Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Goede vooruitzichten voor Melinda-appelen

Het seizoen 2018-2019 van de Melinda-appelen is officieel begonnen. Zoals altijd is het Gala ras de eerste die geoogst wordt, gevolgd door de drie DOP Melinda-rassen Renetta Canada, Red Delicious en, vanaf half september, de Golden Delicious. Uiteindelijk zullen ook de rassen Evelina en Fuji worden geoogst.

De geoogste appelen zijn het hele jaar door beschikbaar voor Italiaanse en buitenlandse consumenten. De versheid en voedingseigenschappen worden gegarandeerd dankzij de conserveringscapaciteit.

De aanpassing van de overeenkomst tussen het Consortium van Melinda appelen en het La Trentina Consortium zal leiden tot een nieuw afzetseizoen waarin telersorganisatie APOT zowel de Melinda-appelen uit de Non en Sole Valleien als de appelen met het Trentino-merk op de markt brengt.

Volgens de laatste prognoses zal er bijna 460.000 ton nieuwe appelen worden geoogst in Trentino. Dit is in lijn met de afgelopen jaren. Alleen het afgelopen seizoen was de oogst vanwege de lentevorst gedaald tot slechts een kwart van het gemiddelde.



"De prognoses zijn optimistisch. Vanuit kwalitatief oogpunt zullen de Melinda-appelen erg goed zijn. Het klimaat is onze bondgenoot geweest met veel zon overdag en veel regen 's nachts. Ook de dagelijkse inspanningen van de imkers, die tot de laatste weken bezig zijn geweest, hebben bijgedragen tot de goede kwaliteit van de appelen", zegt Paolo Gerevini, algemeen directeur van het Consortium.

De positieve omstandigheden van het nieuwe seizoen zouden daarom de meer dan 4.000 leden van het Consortium Melinda in staat moeten stellen fruit te oogsten dat voldoet aan de hoge normen waardoor de appel zo gewaardeerd wordt in Italiƫ en daarbuiten.
Publicatiedatum: