Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We verwachten meer druk op de prijzen"

Valencia: citrusseizoen begint met grotere volumes en kleinere maten

De zomer aan de Valenciaanse kust is niet extreem warm met uitzondering van een hittegolf begin augustus. Dit heeft een positieve invloed op de vroege oogsten van de Okitsu en Iwasaki mandarijnen. De hoop is dat de in het vorige seizoen verloren volumes teruggewonnen worden.

"Dit jaar verwachten we een oogst van Okitsu en Iwasaki mandarijnen met aanzienlijk hogere volumes dan in het vorige seizoen. De kwaliteit ziet er momenteel goed uit, hoewel het erop lijkt dat er veel middelmatige en kleine maten zullen zijn", legt David López, van de commerciële afdeling van Cítricos Asunción López, uit. Dit teeltbedrijf heeft plantages in Ribera Alta in Valencia. "We voorzien dat er dit jaar meer druk zal liggen op de prijzen", voegt hij toe.


"We beginnen het citrusseizoen met Okitsu en vervolgen met Iwasaki. De oogst zal plaatsvinden wanneer de brixwaarde van het fruit geschikt is aangezien een te hoge zuurgraad in de fijne schil kan leiden tot problemen met vlekken. We verwachten dat we vanaf de laatste week van september zullen beschikken over Okitsu's", vervolgt de producent en exporteur.

De eerste Spaanse Okitsu's zullen op de Europese markt concurreren met mandarijnen en clementines van het zuidelijk halfrond met een betere kleur en een zoetere smaak. Daarom benadrukt de exporteur het belang van het wachten totdat het fruit het optimale punt van rijpheid heeft bereikt, alvorens het af te zetten. "Voor sommige telers is het verleidelijk om de eerste mandarijnen eerder af te zetten dan gebruikelijk, omdat de prijzen aantrekkelijk zijn als ze nieuw op de markt zijn. Maar wanneer het fruit op de markt komt zonder dat het de juiste kwaliteit bereikt heeft en door de consument afgewezen wordt, heeft dat uiteindelijk effect op de exporteurs die wel goed hun werk doen. Je moet er rekening mee houden dat de Europese markt rond dezelfde tijd variëteiten van het zuidelijk halfrond aanbiedt die zeer interessant zijn op het gebied van kleur en smaak".

Volgens de exporteur zijn de Okitsu en Iwasaki populair in landen als Zweden en Finland alsmede in België en het Verenigd Koninkrijk.


David López: +34627542499
Antonio López: +34669478121
CITRICOS ASUNCION LOPEZ S.L.U
La Barraca de Aguas Vivas, Valencia (España).
TEL/+34962589146
FAX/:+34962588806
info@citricosfrial.com
www.citricosfrial.com
Publicatiedatum: