Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: grote appeloogst in Burgenland

Gemiddeld consumeert men in Oostenrijk jaarlijks 14 kilogram appelen per persoon. Een groot deel van deze appelen stamt uit de Oostenrijkse deelstaat Burgenland, waar de oogst ondanks een late bloei in het voorjaar al twee weken vroeger dan gebruikelijk begint. Vanwege de grote oogst rekent men op prijsdruk op de markt, aldus Nikolaus Berlakovich, voorzitter van de 'Burgenländischen Landwirtschaftskammer'.

"We roepen de Oostenrijkse consumenten op om appelen uit eigen land te kopen", zegt Nikolaus. Daarbij verwijst hij naar het AMA-keurmerk, dat hulp biedt bij het onderscheiden van Oostenrijkse appelen van importappelen. Zo kan de consument er zeker van zijn dat hij of zij ook daadwerkelijk Oostenrijkse appelen koopt.

De circa 130 fruittelers die in Burgenland op 410 hectare appelen telen hebben te kampen met extreme weersomstandigheden zoals late vorst, droogte, stormen en hagel. Daarom riep Johann Plemenschits, voorzitter van het 'Burgenländischen Obstbauernverband' de politiek op om de overheidssubsidie voor de kwaliteitswaarborging in de fruitteelt te verhogen. Daarnaast verwacht hij een vereenvoudiging van de regels omtrent irrigatie en vorstberegening.
Publicatiedatum: