Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Green-Red

Nieuw Japans Green-Red pruimenras moet Europa veroveren

De Japanse pruimen zijn nog maar een paar weken verkrijgbaar want het seizoen loopt ten einde. Vanwege de neerslag in Turkije hebben sommige pruimen wat schade opgelopen maar de exemplaren die overgebleven zijn, hebben veel grotere maten dan vorig jaar. De Japanse pruim is een betrekkelijke nieuwkomer voor het Turkse Tefken Alanar. Dit seizoen is het volume echter verdubbeld en het bedrijf verwacht dat deze groei de komende jaren aan zal houden. 

Yigit Gokyigit, marketing- en verkoopmanager bij Tekfen Alanar, legt uit dat het een aantal bijzondere rassen teelt: "De populairste Japanse pruim is de Black Diamond. We telen ongeveer net zoveel van dit ras als van andere maar Black Diamond is altijd weer een van onze best afgezette pruimen. Er is ook een uniek ras dat uitsluitend door Alanar in Turkije wordt geteeld en dat is Green-Red. Deze pruim heeft een groene schil en rood vruchtvlees en is veel zoeter van smaak dan andere rassen. Green-Red is een aantrekkelijk ras waarvan we hoge verwachtingen hebben voor de komende jaren."


De Japanse pruimen van Alanar worden voornamelijk naar het Verre Oosten geƫxporteerd. Markten zoals Maleisiƫ, Singapore en Hongkong zitten te springen om deze pruimen. "In Europa is er niet echt veel vraag naar deze pruimen maar hier willen we volgend jaar verandering in brengen. Met wat gerichtere marketing denken we dat deze Japanse pruimen aan populariteit zullen winnen," legt Golygit uit. "Hopelijk gaan de Green-Red pruimen ook de Europese markt veroveren!"

Het bedrijf zal wel wat concurrentie ondervinden want ook in Spanje en de Verenigde Staten worden Japanse pruimen geteeld. Gelukkig zijn de pruimen ook erg populair in Turkije zelf zodat Alanar ze ook altijd nog op de lokale markt kwijt kan.


Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Mobile: +90 549 804 87 56
Email: yigit.gokyigit@alanar.com.tr
www.alanar.com.tr
Publicatiedatum: