Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harm Valckx, Berry Packing Services:

"Blauwebessentekort zal snel worden ingevuld met import"

Tholen - De meeste Nederlandse blauwebessentelers hebben de oogst er al weer opzitten. "Links en rechts zit er nog wat product in de koelcel, maar de markt droogt snel op en ik verwacht dat we met een paar weken door de bessen heen zijn", vertelt Harm Valckx van Berry Packing Services uit Venlo. Hij schat dat de oogst dit jaar 40% lager is uitgevallen, hoofdzakelijk als gevolg van de kleinere maten.



"De kwaliteit van de blauwe bessen is goed geweest, alleen waren de volumes veel lager en duurde het seizoen dit jaar een stuk korter. We zijn heel vroeg gestart, maar konden vlot aan de gang blijven", vertelt Harm. "We hebben een redelijk normaal prijsniveau gehad, alleen zien we nu een flinke stijging ontstaan door tekorten in de markt. Maar er wordt al vlot overzees product uit Peru geïmporteerd en vanaf week 36 zijn ook de Argentijnse bessen weer beschikbaar, dus die tekorten worden snel ingevuld."

"De blauwe bessen verkopen we eigenlijk door heel Europa. Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Oostenrijk zijn traditioneel grote afnemers", vertelt Harm. Berry Packing Services ging vorig jaar ook met de teelt van blauwe bessen in Litouwen van start om het gat tussen het Europese en het Zuid-Amerikaanse productie. "Die bessen verwerken we nu ook volop, alleen zijn die volumes nu nog beperkt."

Voor meer informatie:
Harm Valckx
Berry Packing Services
Venrayseweg 102C
5928 RH Venlo (Nederland)
T: +31 77 765 00 00
E: info@berrypackingservices.nl
www.berrypackingservices.eu