Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Emmanuel Lahouze, Soldive:

"Prachtig Frans meloenseizoen, maar het had nog beter gekund"

"Het is erg heet in Frankrijk en de meloen is een product dat juist tijdens hitte gegeten wordt. Verrassend genoeg hebben de consumenten niet meer gekocht, zoals we in eerdere jaren zagen," zegt Emmanuel Lahouze van Soldive.

"We begonnen het seizoen met onvoldoende hoeveelheden. Hevige regen in mei en juni verstoorden de planttijd, waardoor we tot 20 juli geen meloenen hadden. Onze Franse meloenen kwamen met 15 dagen vertraging op de markt. Beperkte hoeveelheden veroorzaakten een gespannen markt met consumentenprijzen boven het gemiddelde van de afgelopen jaren."

"Vanaf 20 juli is iedereen in productie gekomen. We vonden een normale situatie voor het teeltniveau: niet meer, niet minder. Om teelthoeveelheden te ondersteunen, moesten we de afzet een boost geven. Maar ondanks agressieve tarieven behaalden we niet het verwachte consumptieniveau. Het einde van het seizoen is nog steeds behoorlijk verstoord."



Superieure kwaliteit
De verkoopcijfers hebben niets te maken met de kwaliteit van het fruit. "Dit jaar hebben we meloenen met een hoger suikergehalte omdat het in juli en augustus erg heet was in vergelijking met andere jaren. Het fruit is 1 kg gemiddeld: ze zijn van gemiddeld formaat en zijn typisch het fruit dat het best geschikt is voor consumptie."

Een gelukkig huwelijk
Soldive werd door Vergers du Sud 2 jaar geleden gekocht. "Voor Soldive was het belangrijk om een sterke partner te hebben. We zijn erg tevreden met deze vernieuwing. We zagen het potentieel van dit bedrijf en de kennis ervan tijdens het seizoen. We zijn een nieuw team en de nieuwkomer van het bedrijf. Na dit eerste succesvolle seizoen kijken we uit naar seizoen 2019, dat in november 2018 begint met een Senegalees team."

De takeover van Soldive door Vergers du Sud verdubbelde de productie van het nieuwe bedrijf. De belangrijkste producten zijn appelen, peren, kiwi's en meloenen.

Voor meer informatie: 
Soldive

Publicatiedatum: