Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sam Trebbick van OrchardWorld

VK: Goede variatie in appelmaten zal voor evenwicht zorgen

Het Engelse appelseizoen is vorige week begonnen met de pluk van de eerste vroege rassen Discovery en Early Windsor. Half of eind september zal de aanvoer aangevuld worden met Gala en Cox. 

Dit seizoen verwacht Europa een recordoogst van 12,6 miljoen appelen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van WAPA. Dit is 36% meer dan de oogst van 9,2 miljoen van vorig jaar en 13% meer dan het gemiddelde van de afgelopen drie jaar. Hoewel het volume als gevolg van de droogte en hoge temperaturen waarschijnlijk nog naar beneden bijgesteld zal worden. De appeloogst in het Verenigd Koninkrijk wordt op 220.000 ton geraamd. Dit betekent een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen de oogst 206.000 ton bedroeg maar het volume blijft wel onder dat van 2016. 

"Engelse telers hadden een goede fruitzetting maar verwachten kleinere maten vanwege het tekort aan water in de groeifase," legt Sam Trebbick van OchardWorld uit. "Telers die over irrigatiesystemen beschikken, zullen mogelijk iets grotere appelen plukken maar dit is nog de vraag."

Vorig jaar oogstten Engelse telers veel grote maten, waarvan sommige te groot waren voor retailverpakkingen. Sam vertelt dat er op de markt verschil is van teler tot teler en retailer tot retailer. "Retailers hebben veelal een verpakking met kleinere maten, bijvoorbeeld van Gala, en één voor grotere (standaard) maten. Als het goed is zal de variatie aan maten voor evenwicht zorgen als de specificaties overeenkomen met de oogst."

"We hebben niets meer over van de oogst van vorig jaar want die was maanden geleden al uitverkocht. Ook voor fruit uit het zuidelijk halfrond is het einde van het seizoen in zicht en gedurende deze overgangsfase zullen de vroege appelen uit Zuid-Europa het gat vullen tussen appelen van het zuidelijk halfrond en die van Engelse bodem. We hopen dus dat er een constante aanvoer zal zijn."

Voor meer informatie:
Sam Trebbick
OrchardWorld
Tel: +44 1206 848628
Email: sam.trebbick@orchardworld.co.uk
www.poupartproduce.co.uk




Publicatiedatum: