Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kenneth Meyer (Natural Tropic) over start Spaans mangoseizoen:

"De komende jaren worden deze mangovolumes normaal"

Tholen - Normaal start begin september het Spaanse mangoseizoen al op, maar dit jaar zal de start iets later zijn. "In Noord-Europa is het dan wel heel warm geweest de afgelopen maanden, maar hier in het zuiden was het wat koeler. Dit resulteert in een wat latere start van het seizoen", vertelt Kenneth Meyer van Natural Tropic uit Malaga.



De afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat mango's aangeplant in de streek en de verwachting is dat dit jaar het volume zo'n 25% hoger zal liggen. "De aangeplante volumes komen er nu voor het eerste jaar echt uit en ik verwacht dat dit de komende jaren ook normale volumes zullen worden", zegt Kenneth. Voor een overaanbod is hij niet bang. "De markt kan deze groei wel hebben. Het is nog niet zo dat hier duizenden hectares mango's staan. De volumes van de Spaanse mango's vallen in het niet bij de volumes die van overzee komen."



"Ik zie het seizoen dan ook positief tegemoet. Andere productielanden hebben minder mango's tot hun beschikking. Als eerste komen de Tommy Atkins op de markt, maar die vraag wordt jaarlijks wat minder. Wij gaan in week 37 los met geode volumes van onze hoofdvariëteit Osteen, eind oktober gevolgd door Keith", vertelt Kenneth. Het mango-areaal van Natural Tropic beslaat momenteel ongeveer 60 hectare mango's, inclusief biologische teelt en de komende jaren zal het areaal verder worden uitgebreid."

Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
www.naturaltropic.es