Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe generatie Mango Kwaliteitsmeter beschikbaar

Beïnvloeders op belangrijke plaatsten binnen de mango aanbodketen zullen volgende week de gelegenheid krijgen om een nieuw oogstvoorspelapparaaat van het Amerikaanse Felix Instruments te zien.

Leonard Felix, oprichter van Felix Instruments (voor toegepaste Voedingswetenschap, een dochteronderneming van CID Bio-Science), zal de F-751 Mango Quality Meter op het 7e International Ecuadorian Mango Congress van 30-31 augustus tonen.

Voorgezeten door de Ecuadoriaanse Mango Foundation zal het congres sprekers op sleutelposities uitnodigen die de aanwezigen uitleg over de mango aanbodketen zullen geven en over hoe consistentie, kwaliteit en veiligheid van mango's voor de Amerikaanse consumptiemarkt te behalen zijn.




De F-751 Mango Quality Meter die voor mangotelers van grote waarde is zal tijdens het congres getoond worden. Felix Instruments ontwikkelde het apparaat in eerste instantie in samenwerking met de universiteit van Queensland in Australië en werd aanvankelijk ingezet op de plantages van Australian Calypso Mangoes. 

Daarnaast heeft Felix Instruments nauw samengewerkt met Dr. Jorge Osuna en wetenschappers van het INIFAP, die gewerkt hebben aan de accuratesse-analyses van de 751 van Zuid-Amerikaanse mangorassen.

De F-751 voorziet mangotelers van de mogelijkheid om de kwaliteit van het fruit nauwgezetter te controleren, wat een garantie is voor een hogere opbrengst en minder verlies voor de telers.
 
"De meter beoordeelt snel de interne eigenschappen van de verse producten en doet dat op een non-invasieve manier, waardoor het gewas niet beschadigd wordt. Ik ben blij het nieuwe apparaat te kunnen laten zien en bespreken met de beïnvloeders en aanwezigen op het Ecuadoriaanse Mango Congress," zegt Felix.

De F-751 Mango Quality Meter stuurt deeltjes licht het fruit in en meet de lichtinteractie om toegang te krijgen tot verschillende kwaliteitseigenschappen.

Het apparaat is succesvol in het ramen van de oogstdata van verschillende tropische fruitsoorten van avocado's en kersen tot kiwi, appelen en peren.

Fruit maps
De F-751 zal een boost krijgen door het maken van de eerste gratis fruitrijpings-app ter wereld: Fruit Maps. Dit programma neemt data van het apparaat en zet ze om in een visueel format dat snel en proactief door telers gebruikt kan worden.

Het Amerikaanse bedrijf Camas, dat gedurende 25 jaar apparatuur voor milieuonderzoek en commerciële landbouw ontwikkeld heeft, zal ook een demonstratie geven van een scala andere apparaten die de mondiale tuinbouw van dienst kunnen zijn. Hieronder bevindt zich de F-901 Ripening Room Controller en de F-940 Gas Analyzer, een snel en precies meetinstrument voor kwaliteitsgarantiepersoneel om de houdbaarheid te verhogen en verspilling te voorkomen door rijpingsgassen te monitoren tijdens het hele opslagproces.

Voor meer informatie:
Scott Trimble
Felix Instruments
Tel: +1 (360) 833-8835 ext. 217
Publicatiedatum: