Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frits van der Meulen, KCB:

"Matige kwaliteit door extreem warme zomer"

De zomer van 2018 gaat de boeken in als een van de meest droge en hete zomers ooit. De kwaliteit van de meeste producten heeft daar een flinke tik van gekregen.

Bij de tomaten zien wij een redelijke kwaliteit met maar weinig afkeuringen. Maar de vruchten vertoonden niet de kwaliteit en glans die wij normaliter gewend zijn. De tomaten waren wel acceptabel voor klasse I. De kwaliteit van de paprika is de laatste weken redelijk goed. Telers moeten tijdens het sorteren van het product wel de nodige inspanningen leveren om tot een acceptabel product te komen. Het aandeel klasse II dat wordt uitgesorteerd is nu veel groter dan in andere jaren. Bij de overige glasproducten, zoals aubergines en komkommers zien wij momenteel weinig problemen en is de kwaliteit acceptabel. Ook hier hebben de extreme temperaturen geleid tot extra werk voor de telers om tot een redelijk goed resultaat te komen.

IJsbergsla heeft de laatste weken met de nodige kwaliteitsproblemen te maken gehad. Bij controles kwamen wij vooral vaak 'droog binnenrand' tegen. Tijdens het extreme warme weer van de afgelopen periode heeft het gewas het nodige te lijden gehad in de vollegrond.

Publicatiedatum: