Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Domenico Liturri (Agricoper): "Duitsland is onze referentiemarkt"

Nieuwe verpakking voor Cotton Candy druif

De druivenoogst van het Apulische Agricoper begon een paar weken geleden met het Victoria ras. In de maand juni was de temperatuur te laag voor de tijd van het jaar en ook werd er regen geregistreerd. "Toch waren de eerste trossen van goede kwaliteit. Al met al zijn de beschikbare volumes bevredigend en in lijn met de reguliere productie", zegt Domenico Liturri, sales en marketing manager van Agricoper.



"De rassen die op dit moment beschikbaar zijn de witte pitloze druiven Sugraone, Sweet Sunshine, Cotton Candy en binnenkort worden ook de rode pitloze druiven van het ras Sweet Celebration geoogst. Wat betreft de druiven met pit hebben we de witte Victoria en de donkere Black Magic en Palieri. De commerciële trendwissel is niet constant en we kunnen deze niet goed ontcijferen omdat het spel van vraag en aanbod niet goed op elkaar is afgestemd. We voelen ons geroepen om het product te beschermen en we zetten de druiven dan ook niet af onder de kostprijs", gaat Liturri door.

De belangrijkste bestemmingen van de druiven van Agricoper zijn landen in Noordwest-Europa: "Onze markten gaan vanaf de Alpen tot het Noorden maar we exporteren natuurlijk een beetje overzees: naar Noord-Amerika en naar het Arabische schiereiland."



Duitsland, referentiemarkt
"De Duitse markt is voor ons een referentiemarkt. De Duitsers houden van Italiaanse producten en van Apulische druiven. We exporteren dan ook een zorgvuldig geselecteerd product en we proberen aan de behoeften van de markt te voldoen. Er zijn dan ook veel verschillende afzetkanalen", zegt Liturri.

Rasinnovatie en ontwikkeling van bedrijfsmerken
Agricoper zet zich al jaren in om de kwaliteit van de druiven te kunnen garanderen door een goede balans te vinden tussen traditie en innovatie, heden en verleden, vakmanschap en technologie. "De voortdurende verandering van de wensen van de consument, die steeds bewuster en veeleisender wordt, is een sterke stimulans voor ons om het nog beter te doen", gaat Liturri door.

"Daarnaast hebben we veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van bedrijfsmerken, maar dat was niet echt een succes want de grote retailers verkopen de druiven het liefst onder hun private label. We weten eerlijk gezegd niet wat de toekomst van de bedrijfsmerken zal zijn. Ik heb mijn twijfels."

Nieuwe verpakking voor de Cotton Candy
"In week 31 starten we met de oogst van de Cotton Candy druif. Deze druif heeft de geur en smaak van een suikerspin en we zijn ervan overtuigd dat dit ras steeds meer ruimte gaat krijgen in de verkooppunten. We krijgen veel positieve feedback via sociale media. Dit geeft ons veel voldoening", zegt Liturri.


Een van de sterke punten van Agricoper is zeker de ontwikkeling van innovatieve en gediversifieerde verpakkingsoplossingen die aan elk verzoek kunnen voldoen. "
"Door de veranderingen en eisen van de markt zorgvuldig te bestuderen, proberen we ons aan te passen aan de voortdurende evolutie van trends en eetgewoonten.
Dit jaar wordt de nieuwste innovatie op het gebied van verpakkingen vertegenwoordigd door de elegante kartonnen boodschappentassen voor de Cotton Candy, die de steeds toenemende aandacht en gevoeligheid voor respect voor en de bescherming van het milieu weerspiegelen", concludeert Liturri.

Contact:
Agricoper di G. Liturri srl

SP per Torre a Mare Km 2,5
70016 Noicattaro (BA)
Tel.: +39 (0)80 4780081

Fax: +39 (0)80 4780828
Email: liturri@agricoper.it
Web: www.agricoper.it
Publicatiedatum: