Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Touwtrekken tussen FED en Trump: wie heeft de grootste spierballen?

EUR/USD: 1.1513 of andersom 0.8686 (gisteren 1.1424 andersom 0.8753). EUR/USD: Gisteren geen cijfernieuws uit de Eurozone en de VS, maar Trump heeft de EUR/USD wel in beweging gebracht. Hij is het niet eens met de renteverhogingen van de FED en vindt dat China en Europa hun valuta manipuleren. De FED is en blijft onafhankelijk maar is toch ook een onderdeel van de overheid in de VS.



Wat is er vreemd in de VS op dit moment?
Trump neemt maatregelen die de economie moeten stimuleren en de FED neemt maatregelen die de economie afremmen. Vandaag geen belangrijke cijfers uit Europa en de VS. De winst voor de EUR door de uitspraken van Trump kunnen wat beperkt blijven door de problemen in Italiƫ, de hoge rente op de obligaties en het onwillige gedrag van de nieuwe regering. Ze willen zich niet aan de regels van de Euro houden. De EUR/USD is wel erg snel gestegen. Mijn idee voor vandaag is een daling naar 1.1465. Het vervolg hangt af van het gedrag en de uitlatingen van Trump in combinatie met de medewerking van Italiƫ en de uitlatingen hierover. Morgen komt de FED met de notulen van de laatste vergadering. Daar zal met veel belangstelling naar gekeken worden, met de woorden van Trump in het achterhoofd. Het zou wel fijn zijn als het beleid van Trump en dat van de FED in elkaars verlengde liggen en niet recht tegen over elkaar zou staan. Vandaag zie ik het niet hoger gaan dan 1.1550 en we eindigen de dag naar mijn idee onder de 1.1500.

Voor meer informatie:
Erna Erkens
EEVA
+31(0)10 465 1525
Publicatiedatum: